Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

FRANKRIKE
47v

Cavani om konkurrensen med Zlatan - och glädjen när svensken lämnade

I Zlatan Ibrahimovic frånvaro sprutar Edinson Cavani in mål i PSG. Nu talar anfallaren ut om konkurrenssituationen som gjorde att han var nära att lämna klubben.
- Jag älskade PSG men jag ville spela som central anfallare, säger Cavani till butfootballclub.

Edinson Cavani har för tillfället en lysande målform i Paris Saint Germain. Uruguayanen leder just nu skytteligan på tio mål, ett före Lyons Alexandre Lacazette.

Det är med andra ord en väldigt annorlunda situation i den franska huvudstadsklubben nu jämfört med förra säsongen. Då hamnade Cavani i skuggan av Zlatan Ibrahimovic.

- Tidigare har jag ibland påpekat för tränaren att jag vill spela på min rätta position men jag har alltid respekterat tränarens beslut, säger Cavani till butfootballclub och tillägger:

- Det var inte det att jag inte ville spela på den position, men platsen var redan upptagen av en suverän Ibra. Jag älskade PSG men jag ville spela som central anfallare.

I våras ryktades det att Cavani hade ställt ett ultimatum till PSG:s ledning och krävt att de skulle välja honom eller Ibrahimovic. Det löste sig dock när den svenske anfallaren bestämde sig för att flytta vidare till Manchester United.

- I slutet av säsongen hade vi ett möte där jag fick berättat för mig att jag skulle få spela central anfallare, något som gjorde mig väldigt glad, säger Edinson Cavani.

- Jag vet inte varför ryktet att jag inte trivdes cirkulerade. Fotboll är mitt jobb och jag spelar det med kärlek och passion. Dagen då jag inte känner så slutar jag. Sedan finns det saker i fotboll som spelaren inte kan påverka.

Publicerad 2016-10-31 kl 09:35
FRANKRIKE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER