Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Cavanis krav: Låt mig spela centralt – eller sälj mig

Foto: Scanpix

Två år ute på vänsterkanten har varit mer än tillräckligt för Cavanis tålamod. Uruguayanen, som strejkade från träningslägret i vintras, vill inte vara kvar i PSG om situationen fortsätter.

Efter 6-1 i helgen blev det nya diskussioner om PSG:s anfallsuppsättning. Edinson Cavani gjorde sin säsongs bästa insats i rollen som central anfallare, och Le Parisien skriver nu att Cavani har bestämt sig: han måste alltid få spela där.

Le Parisien har hittat en källa som är ”mycket nära” Cavani.

- Edinson förstod att han för laget var tvungen att spela på en kant, och han har gjort det i två år nu, men däremot kan vi inte säga att situationen passar honom. Han skulle behöva vara centralt i anfallet, i hans önskade position, och inte bara när Ibrahimovic är frånvarande. Han behöver kontinuitet i den positionen för att till fulla utnyttja de egenskaperna som gjorde honom till skyttekung i Serie A.

Möte inom kort
För Edinson finns bara två val: att lämna PSG, eller att få en startplats i en central anfallsroll. Alternativet att Ibrahimovic säljs verkar inte vara aktuellt, vilket gör en formationsförändring till det enda som kan få Cavani att stanna.

Det kommer att bli ett möte i slutet av säsongen, där kraven från Cavanis entourage kommer att presenteras. Om PSG inte accepterar dem så är klubbar som Juventus, Atlético de Madrid, och Manchester United intresserade. Priset ska vara någorlunda nära inköpspriset, på minst 450 miljoner kronor. Cavanis kontrakt går ut 2018, och i december struntade han i att följa med till klubbens träningsläger vilket fick PSG att stänga av honom.  

Publicerad 2015-04-27 kl 16:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons