Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Derek Boateng på väg från Fulham

Foto: AP

Derek Boateng

Kultfiguren Derek Boateng behöver speltid för att komma med i Ghanas VM-trupp. Därför kan en utlåning bli aktuell, och en klubb i Ligue 1 har hört av sig till Fulham.

Den tidigare AIK-spelaren Derek Boateng har bara fått spela tre ligamatcher och två cupmatcher under sin första tid i Fulham, och sedan den nya tränare René Meulensteen kom in har Boateng bara fått spela en FA-cupmatch, där han också blev målskytt.

För att ha en chans att följa med Ghanas konkurrenskraftiga mittfält till VM i sommar lär Boateng behöva byta klubb i vinter. Thonon Gaillard, även kallade för Évian, har hört av sig till Fulham och de har föreslagit ett lån för resten av säsongen, enligt L'Équipe. Klubben ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket, och det som skulle hindra en affär är om Thonon Gaillard inte lyckas avbryta kontrakten med några av de andra inlånade spelarna. Thonon Gaillard har sagt att de har en så stor trupp att de måste göra sig av med spelare innan de kan ta in nya.

I Thonon Gaillard finns redan Boatengs landsman Jonathan Mensah, som även han är VM-aktuell, samt danskarna Wass och Hansen. Om Boateng lånas ut till Thonon Gaillard så skulle det bli det nionde landet han spelar klubblagsfotboll i.

Publicerad 2014-01-21 kl 12:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons