Di Maria med läckert lobbmål i PSG:s överkörning

Ligue 1

PSG avfärdade Nice.
I 4-1-segern var Angel Di Maria den stora segerorganisatören med två mål.

Paris Saint-Germain ställdes under fredagen mot Nice på bortaplan. Det visade sig skulle bli en relativt enkel nöt att knäcka för den franska huvudstadsklubben.

Efter 15 minuter tog laget ledning. Mauro Icardi frispelade sin landsman Angel Di Maria med en skarv. Efter att ha sprungit med bollen från halva planen kunde sedan Di Maria placera in 1-0 för PSG.

2-0 kom bara några minuter senare. Och det var delikat. Thomas Meunier lade en lyftning till Di Maria i djupled. Bollen var på väg att rinna ut över sidlinjen, men precis i sista stund l hann Di Maria ikapp bollen och lättade den över Nice-målvakten Walter Benitez med en läcker lobb. 2-0 till PSG.

Därefter blev det lite stiltje i målproduktionen, men en bit in i matchens andra akt kröp Nice närmare. Efter två försvarsmisstag från PSG-försvaret kunde Kasper Dolberg fånga upp bollen och spela till Ignatius Kpene Ganago, som sedan tryckte dit 2-1.

Med kvarten kvar föll dock Nice lite på eget grepp. I den 74:e minuten fick Wylan Cyprien sin andra varning och blev därmed utvisad. Tre minuter senare fick även Christophe Herelle rött kort efter att ha - lätt, men synligt - slagit till Leandro Paredes.

Tio minuter efter de dubbla utvisningarna kunde sedan Kylian Mbappe sätta dit 3-1 med ett välplacerat avslut och i den 91:a minuten fastställde Mauro Icardi slutresultatet med ett avslut från nära håll.

PSG leder nu ligan med 24 poäng på nio matcher. Nice är nia efter att ha spelat ihop tretton poäng på tio matcher.