POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

Everton och Newcastle scoutar förre Häckenanfallaren

Foto: Scanpix

Waris Majeed i Häckentröjan

Succén i Valenciennes har gjort att Majeed Waris scoutas av en stor mängd fotbollsklubbar som är strax under den absoluta Europatoppen. Det återstår att se om det blir en fortsättning i Ligue 1, en flytt till Premier League, en återkomst till Spartak Moskva, eller en flytt till en annan liga.

Efter tre år i BK Häcken, som kulminerade i en skytteligaseger för Waris och en andraplats i Allsvenskan för klubben, så såldes Majeed Waris till ryska Spartak Moskva under januarifönstret 2013. Brist på speltid gjorde det omöjligt för honom att hålla formen uppe inför sommarens VM, så därför lånades han ut till Valenciennes för tre månader sedan.

På tolv starter har han gjort nio mål och två assist, trots att Valenciennes under samma period har legat på nedflyttningsplats. Några av de klubbarna som sägs ha skickat scouter för att kolla in Waris är Newcastle, Everton, Udinese, Villarreal, och Olympique de Marseille, enligt Fotbolltransfers. Brittiska medier har de senaste dagarna kört med att framför allt Newcastle, Everton, Hull, och Leicester är intresserade.

I en intervju med France Football menade dock Waris att han skulle vilja stanna i Ligue 1, och klubbpresidenten i Valennciennes, Jean-Raymond Legrand, sa i en intervju med Le Monde att Waris vill börja ta lektioner i franska. Legrand fortsatte att berätta om att det inte var en slump att de hittade Waris, utan att de har vetat om honom ända sedan tiden i BK Häcken.

- Vi tittar ofta på de skandinaviska ligorna, eftersom det där finns talangfulla spelare till överkomliga priser.

- När vi den här vintern såg att han inte fick speltid i Ryssland, på grund av konkurrensen, så ringde vi snabbt hans agent.

Att Valenciennes har koll på Skandinavien är ingen slump, eftersom klubbens tränare Ariël Jacobs tidigare var huvudtränare för FC Köpenhamn. Lånet av Waris tillät Jacobs att få in den rörliga och snabba anfallstypen som Jacobs vill ha som spetsanfallare i en 4-4-1-1/4-4-2, och Jacobs säger i en intervju med Le Figaro att Waris har varit avgörande för att Valenciennes fortfarande har chans att stanna kvar i Ligue 1.

- Det är en spelare som ger oss en extra dimension. Hans kvalitéer som snabbheten, närvaron i straffområdet, och envisheten har tjänat oss bra. Dessutom är han en älskvärd person som fungerar bra i gruppen.

Le Figaro skriver dock om skadorna som kan problematisera våren. Waris har åkt på ett par mindre skador under den senaste tiden, i en tå och i ett lår. Valenciennes slåss om att få hänga kvar i Ligue 1, samtidigt som det är ett VM-slutspel för Ghana i sommar. Det återstår att se om Waris klarar av att hålla sig skadefri och i form för båda turneringarna.

Publicerad 2014-04-11 kl 22:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå