Ligue 1

Monaco tajtar till toppen av Ligue 1.
De rödvita vände 0-2 till seger med 3-2 mot PSG under fredagen.
Matchvinnare? Cesc Fabregas.

Fredagskvällen i Ligue 1 bjöd på toppmöte mellan Monaco och Paris Saint-Germain. Och det var gästerna som tog ledningen efter 25 minuters spel. Ángel Di María hittade fram till Kylian Mbappé med en fin genomskärare, fransmannen höll undan sin försvarare innan han vackert tryckte upp 1-0 i krysset.

Åtta minuter innan pausvisslan gjorde Mbappé därefter sitt och PSG:s andra mål för kvällen när han placerade in 2-0 från straffpunkten.

Mbappé hade ytterligare en boll i mål innan paus, men efter VAR-granskning dömdes målet bort. Strax innan det fick PSG:s Moise Kean även han ett mål bortdömt.

2-0 i paus.

Sju minuter in på den andra halvleken kvitterade Monaco genom Kevin Volland från nära håll. 14 minuter senare var det kvitterat, då samme Volland gjorde 2-2 – även det från nära håll.

Och Monaco skulle göra ytterligare en balja.

Hemmalaget tilldelades straff med tio minuter kvar av ordinarie tid. Fram klev Cesc Fabregas och sköt in 3-2 för de rödvita – vilket också blev slutresultatet.

3-2-segern gör att Monaco tajtar till det i toppen av Ligue 1. Monaco, som är tvåa i tabellen, är nu bara fyra poäng bakom PSG i topp.

Publicerad 2020-11-20 kl 22:53