POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

Fansen om Zlatan: Jag avgudar honom

Foto: Michel Euler, AP/Scanpix

Det råder Zlatan-feber i Paris.
Den svenske anfallaren fyller PSG:s hemmaarena Parc des Princes, säljer slut på tröjor och hyllas av de allra flesta. Samtidigt har han kallats arrogant, något som han fick bemöta i en tv-intervju som sändes på söndagen.

Sedan Zlatan Ibrahimovic kom till den storsatsande Parisklubben för snart tre månader sedan har han blivit oerhört populär. Så drog han också igång med målfest. I sin nya klubbtröja har han hittills gjort åtta mål på sju matcher. Han har till och med förärats en egen docka i den omtalade tv-satirshowen Les Guignols där man drivit med hans ego.
Och just hans självförtroende och till synes tuffa attityd mot med- och motspelare har fått flera fransmän att kalla honom arrogant.
Som gäst i den populära tv-showen Téléfoot, som sändes i Frankrike på söndagen, fick Zlatan bemöta den kritiken.


"Känner inte mig"

-De som kallar mig arrogant gör det för att de inte känner mig. De måste hitta något negativt eftersom de inte kan hitta något annat. Men det stör mig inte. För så länge folk pratar, betyder det att man är viktig. Så jag låter dem prata, sade Zlatan till sin forne lagkamrat i Inter, Olivier Dacourt, som var den som intervjuade honom.
På lördagen vann PSG enkelt mot Sochaux med 2-0. Men den här gången var det inte Zlatan som stod i fokus, utan anfallskollegan och doldisen Kevin Gameiro. 25-åringen gjorde båda målen och stal rubrikerna. Inget som påverkade Zlatan, dock.
-Jag spelar mitt spel och försöker alltid att göra mitt bästa. Gör jag mål så gör jag mål, sade han efter matchen.

"Avgudar honom"

Inför Sochaux-matchen på Parc des Princes syntes en hel del supportrar med nummer 18 på ryggen. Alexis Letellir köpte sin tröja direkt när Zlatan skrev på för klubben.
-Jag avgudar honom. Han är så stor och stark och samtidigt så teknisk. En riktig stjärna, sade Alexis som kört två timmar från Normandie för att se PSG spela.
-Han har allt, tyckte Laura Keller, som ser alla matcher i Ibrahimovic-tröja.
Men trots att Zlatan gjorde en av sina sämre matcher i PSG, åtminstone enligt den franska pressen, var hans namn i fokus i PSG:s butik.
-Att få Ibrahimovic-tryck på tröjan är det populäraste. Vi har ökat vår försäljning rejält den här säsongen. I dag har vi till och med sålt slut på tröjor i barnstorlek, sade butiksbiträdet Giovanni.

Publicerad 2012-09-30 kl 15:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå