POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Farnerud om Zlatans utbrott: "Jag förstår hans ilska, men..."

Zlatan Ibrahimovics utbrott i söndags har skapat stora rubriker. CMores Ligue1-expert Pontus Farnerud förstår Zlatans ilska. Men.
- Jag förstår hans ilska, men han har kanske fel i att säga det just där och då. Nu vänder sig fransmännen lite emot honom när han säger det i stridens hetta, säger Farnerud till Fotbollskanalen.

Den svenske storstjärnan var inte nådig i sin kritik mot domaren efter PSG:s förlust mot Bordeaux i går. CMores expert Pontus Farnerud var på plats och jobbade på matchen men missade situationen live, men han har sett den i efterhand och förstår att Zlatan är irriterad.

- Det får såna otroliga proportioner så det är helt sjukt. Zlatan har ju rätt både när det gäller sitationen han irriterar sig över och att den franske domaren inte håller tillräckligt hög nivå. Men han har kanske fel i att säga det där och då, säger Farnerud till fotbollskanalen.se.

Hur menar du?

- Klart man är irriterad och arg efter matchen, men hade han sagt det efter att han duschat och förklarat i sig lugn ton hade han fått fler på sin sida. Nu vänder sig fransmännen lite emot honom när han säger det i stridens hetta.

Farnerud anser att händelsen fått alldeles för stora proportioner.

-Det är egentligen löjligt, men det är bra att Zlatan gick ut och bad om ursäkt. Men han är så stor och det rör så mycket folk både i fotbollsvärlden och nu till och med i politiken. Man visste direkt att det skulle bli en stor sak, men man kan nästan bara skaka på huvudet åt vad de franska politikerna säger.

Han fortsätter:

- Han är irriterad och det är något han hakat upp sig på och han försöker hitta en ursäkt, men det är inte därför han förlorade matchen.

Domarna gick tidigare i dag ut med ett öppet brev där de skriver att de fått nog av all kritik.

- Jag tycker inte dom håller tillräckligt bra nivå och både Zlatan och PSG har fått en del emot sig. Då är det jobbigt, säger Farnerud.

Domaren Lionel Jaffredo har lämnat in sin rapport till förbundet och på torsdag ska franska ligans disciplinkommitté ta upp ärendet.

- Snacket går väl att det blir en match, och jag tror inte det blir mer. Jag tycker inte det ska bli mer heller.

Rött kort mot Chelsea och nu det här, är Zlatan ur balans för tillfället?

- Om man tittar under längre tid är det tvärt om att han mognat och inte tar de onödiga korten. Sen såg alla mot Chelsea att det absolut inte var rött. Jag tycker han tar mindre onödiga varningar och utvisningar.

Pontus Farnerud tror att det kommer bli en intressant vårsäsong för Zlatan och PSG.

- Det är fantastiskt kul att det är sånt drag kring Ligue1 så det är en spännande vår som väntar. Sen känns det som de satsar mer på Champions League då de flesta spelarna redan vunnit ligan ett par år. Även om de är nöjda med insatsen mot Chelsea så är de inte nöjda med att bara vara i kvartsfinal. Det blir en spännande vår.

Publicerad 2015-03-16 kl 15:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå