Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Festade på landslagssamling - nu kan han få starta i Frankrike

Foto: scanpix

Det är en ovanligt positiv atmosfär kring det franska landslaget, som förbereder sig inför morgondagens träningslandskamp mot Holland. Deschamps har skapat ett lugn och även mättat rösterna som ville se yngre spelare i landslagstruppen.

Förbundskaptenen Didier Deschamps vill göra träningslandskampen mot Holland imorgon tävlinslik som det bara är möjligt, och valde därför att kalla tidigare skadade spelade som Sakho och Ribéry för att få ihop en grupp som är lik den potentiella VM-truppen.

I truppen finns det ändå mycket orutin på landslagsnivå. Digne och Griezmann har ännu inte gjort någon A-landskamp, och spelare som Ruffier, Varane, Mangala, Grenier, Guilavogui, Pogba, och Payet har alla gjort färre än åtta landskamper.

Guilavogui kom sent in i truppen efter Mavubas skada, och Deschamps får kritik för att han har valt Guilavogui framför spelare som Gonalons, Toulalan, och Schneiderlin. Guilavogui var så pass långt ifrån speltid i Atlético de Madrid under hösten att han bara har spelat fem matcher under hela säsongen.

Landslaget har sin bas på Clairefontaine, där debutanterna Digne och Griezmann fick kilas in genom att sjunga varsin låt. Digne valde Papaoutai av Stromae, medan Griezmann sjöng en spansk låt. Deschamps verkar med de uttagningarna redan fokusera på EM 2016, som arrangeras av Frankrike.

- Uttagningarna beror inte på födelsedatumet, det måste finnas en balans mellan erfarna spelare och ungdomar med intressant potential. Vi kan dock inte vänta till sista stund innan EM 2016 (för att ta in nya spelare), det här är en möjlighet för de unga spelarna att få erfarenhet. Från det ögonblicket när två spelare är på samma nivå, så är det logiskt att fokusera på hur det kommer att se ut efter VM.

Känslan för det franska landslaget har ännu inte satt sig. Deschamps har skiftat spelare och formationer, och även om resultaten i stora drag har varit godkända så har det ändå funnits några svaga prestationer. Deschamps lär dock vara förbundskapten för Frankrike oavsett VM-resultat, såvida det inte blir en ny attitydkatastrof.

Debutanten Griezmanns plats i truppen hotades av hans förflutna, då han varit avstängd från allt landslagsspel i ett års tid för att ha festat under en U21-samling. Han själv ser uttagningen, som han fick reda på genom att kolla på TV:n, som ett bevis på att han har mognat.

- Jag har lärt mig mycket, jag är en annan person nu. Det där tillhör dåtiden. Jag har visat att jag är professionell på och utanför planen.

- Alla har gett mig ett varmt välkomnande. Detta är den vackraste tröjan du kan ta på dig.

Trolig startelva mot Holland (4-3-3):

Lloris; Sagna – Koscielny – Varane – Evra; Matuidi – Cabaye – Pogba; Valbuena – Benzema – Griezmann

Publicerad 2014-03-04 kl 12:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons