Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Flera tunga länder kvalificerade för Afrikanska mästerskapet

I helgen har flera stora afrikanska länder som Kamerun, Senegal, och Sydafrika kvalificerat sig för Afrikanska mästerskapet. Det är nu bara sex stycken mästerskapsplatser kvar, och länder som Ghana, Elfenbenskusten, och Nigeria är ännu inte klara.

Inför den här landslagssamlingen var endast tre nationer – Kap Verde, Algeriet, och värdlandet Ekvatorialguinea – kvalificerade för Afrikanska mästerskapet 2015, som startar den 17:e januari. I helgen har dock ytterligare sju nationer blivit klara för mästerskapet.

Tunisien, Sydafrika, Zambia, Kamerun, Burkina Faso, Gabon, och Senegal är nationerna som i den här helgen har säkrat mästerskapsplatser. Det betyder att det finns sex platser kvar med bara varsin gruppmatch kvar att spela.

Elfenbenskusten, Ghana, Uganda, Nigeria, Kongo-Brazzaville, Mali, Malawi, Angola, Kongo-Kinshasa, Guinea, Togo, Mozambique, Etiopien, och Egypten slåss om de sista platserna. De tre förstnämnda blir kvalificerade om de tar minst en poäng. Sämst utgångsläge har Etiopien, Angola, Kongo-Kinshasa, Mozambique, och Egypten.

Samtliga landskamper spelas på onsdag.

Publicerad 2014-11-16 kl 13:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons