Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Fostrade Zidane och Vieira – nu går klubben i konkurs

Foto: Scanpix

För sexton år sedan föll AS Cannes ur nuvarande Ligue 1, och efter det har de ekonomiska problemen växt för varje år. Den här sommaren blev problemen så pass stora att klubben nu har gått i konkurs och måste börja om i den åttonde högsta divisionen. 

AS Cannes har 749 matcher i den franska högstadivisionen, varav den senaste kom år 1998. Under den perioden fick spelare som Patrick Vieira, Zinedine Zidane, Jonathan Zebina, Sébastien Frey, och Johan Micoud sitt genombrott i klubben.

Efter det har allting varit tungt. De har inte ens spelat i Ligue 2, utan legat längre ned i seriesystemet. Förra året klarade de av ett konkurshot, men den passionerade ägaren Saïd Fakhri avled hastigt i februari. Trots det fixade de av en sjätteplacering i fjärdedivisionen.

Sonen Ziad Fakhri har försökt att styra upp klubben, bland annat genom att lägga ut den till försäljning för en symbolisk summa på en euro, men det stora hindret var att ingen var villig att betala de cirka tio miljoner kronor som krävdes för att överleva. Klubben ska även ha frågat om några av sina tidigare spelare kunde investera, dock utan att få ett positivt svar.

Nu skriver Ziad Fakhri i ett öppet brev på klubbens officiella hemsida att DNCG idag har skickat ned AS Cannes till åttondedivisionen, och klubben därmed går i konkurs. Om klubben ska fortsätta sin satsning mot eliten är ännu oklart. Fakhri säger att planerna kring framtiden ska stakas ut under de kommande veckorna.   

Publicerad 2014-07-22 kl 18:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons