POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

Frankrike vägrar välja strejkspelaren efter VM-katastrofen

Foto: Scanpix

Jérémy Toulalan var inblandad i strejken under VM 2010, och trots en lysande säsong i AS Monaco så vill Deschamps inte ta ut honom i sommarens VM-slutspel.

I Knysna i Sydafrika år 2010 strejkade de franska spelarna mitt under VM-slutspelet. Det har satt ärr i det franska folket, som fortfarande ser det som ett enormt svek från spelarnas sida. Den nuvarande förbundskaptenen Didier Deschamps använder sig av Evra och Ribéry, som båda två blev avstängda efter händelsen, men precis som den tidigare förbundskaptenen Laurent Blanc så har han valt att inte ta ut Jérémy Toulalan.

Toulalan har varit Ligue 1:s bästa mittfältare den här säsongen, men trots det verkar det inte som att Deschamps har ändrat sig kring beslutet om en landslagsåterkomst för Toulalan. I en intervju med RMC Sport berättade Deschamps om hur han tänker kring uttagningen av VM-truppen.

- Knysna kommer att vara ett outplånligt märke. Det finns ett före och ett efter 2010. Detta får konsekvenser även idag. Du kan inte radera det.

- Jag hade långa diskussioner med Jérémy (Toulalan). Jag kommer inte att gå in på detaljer, men Jérémy är mycket stark även om han också troligen påverkades av det som hände. Att han inte är med på min landslagslista? Det sa jag inte, tiden gör sitt jobb. Jag vet vad han tycker och han vet vad jag tycker.

30-åringen Toulalan har inte varit landslagsaktuell sedan VM 2010, trots att hans avstängning endast blev på en match. Deschamps fortsatte även intervjun med att säga att han prioriterar yngre spelare, och även spelare som inte kan tänkas ge laget problem.

- I träningslandskampen mot Holland hade jag nio spelare under 25 år. Jag kollar inte på födelsedatumet. Om en spelare som är 20 år är lika bra som en som är 30 år, tar jag den som är 20 år. Efter VM-slutspelet kommer de unga att ha en betydande internationell erfarenhet.

- Men precis som alla tränare, så är jag inte här för att ta ut de 23 bästa franska spelarna, utan en grupp som förefaller mig vara mest benägen att gå så långt som möjligt i tävlingen.

- Vissa kommer att spela och andra kommer inte att spela. De som inte spelar ska inte nödvändigtvis vara nöjda med situationen, men de ska heller inte gå emot den kollektiva andan.

Det talar därför för att Deschamps måste göra ett val att ta bort exempelvis Samir Nasri från truppen, om han inte ser Nasri som en spelare som kommer spela varja match. Den 13:e juni ska Deschamps välja ut 30 spelare till en förtrupp, och sedan ska den definitiva listan med 23 spelare vara inne den 21:a juni. Deschamps säger att runt 20 spelare är klara för listan.

Publicerad 2014-04-17 kl 06:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå