Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Frankrikes mest omtyckta klubb vill bygga ny arena

Över hälften av alla Ligue 1-klubbar har under de senaste åren antingen fått en ny arena eller renoverat den gamla. För att inte komma efter i moderniseringen så vill Nantes följa i samma spår.

När VM 1998 hölls i Frankrike så kunde Nantes' arena Stade de la Beaujoire vara arrangör för sex olika VM-matcher. När Frankrike ansökte om att få EM 2016 så fick Nantes svaret att arenan inte längre höll måttet för att arrangera så stora matcher.

Åskådarkapaciteten ligger på 38 000, och publiksnittet den här säsongen är 26 500. Trots att det är fina siffror för en nykomling, så säger nu klubbens president Waldemar Kita att det ändå inte är tillräckligt bra.

- Vad jag vill ha? En ny arena som är värdig för staden Nantes, och inte att man renoverar den gamla.

Arenan renoverades inför VM 1998, men Kita menar att om klubben ska växa så måste klubben ha tillgång till något mer modernt som på sikt kan öka intäkterna. Eftersom Nantes har ett förbud att värva spelare under hela nästa säsong, så kan fokuset då istället läggas på arenaplaner.

France Football genomförde nyligen en undersökning där det visade sig att Nantes var den mest omtycka klubben i hela Ligue 1, till stor del tack vare supporterinramningen på matcherna. Fansen svarade i helgen med att sätta upp banderoller där det, översatt till svenska, stod ”På La Beaujoire och ingen annanstans” och ”Håll käften Kita”.

Publicerad 2014-01-29 kl 06:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons