Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Franska klubben får inte värva spelare - på ett år

Nantes har åkt på en transferavstängning som gäller i sommar och under nästa januarifönster. Dessutom ska man betala en stor summa pengar i skadestånd.

För exakt två år sedan värvade Nantes in Ismaël Bangoura från Al Nasr. Al Nasr hade värvat Bangoura för €8 miljoner några år tidigare, men han sa det kontraktet nu var brutet och att han därmed kunde därmed gå gratis till Nantes.

Det höll inte Al Nasr med om, och de fick även FIFA med sig på det spåret. Dessutom menade FIFA att Nantes hade brutit mot regelverket när de uppmuntrade Bangoura att bryta kontraktet. Straffet blev att Nantes skulle stängas av från två transferfönster och att Bangoura skulle betala €4,5 miljoner i skadestånd, ett skadestånd som FIFA sa att Nantes var moraliskt skyldiga att betala.

Nantes överklagade till Idrottens skiljedomstol (CAS) i Lausanne, vilket tillfälligt upphävde transferavstängningen, men nu skriver Presse Océan att även CAS har gått på FIFA:s linje. Trots att domen ska ha kommit i början på januari så har den ännu inte blivit officiell.

Om ryktet stämmer betyder att Nantes får värva spelare nu i januari, men inte i sommar eller under nästa januarifönster. Nästa gång som Nantes får värva spelare är sommaren 2015, det vill säga om 18 månader. Dessutom ska Bangoura och Nantes lösa böteslappen på €4,5 miljoner.

Nantes' president Kita har tidigare sagt att man ska slåss i flera år mot beslutet, men för en vecka sedan erkände han att Nantes nu måste värva fem spelare i januari för att laget ska kunna klara av nästa säsong, särskilt då klubben fortfarande kan tappa spelare under de kommande 18 månaderna. Storstjärnan Djordjević sitter på ett utgående kontrakt som han inte förlänger, och mittbacken Djilobodji har varit en av ligans bästa försvarare den här säsongen, vilket har skapat rykten till klubbar som Chelsea och Marseille. Nantes kollar på nyförvärv till alla positioner, och scoutar i bland annat Danmark, Serbien, Spanien, och Frankrike.
Publicerad 2014-01-25 kl 06:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons