Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: TT.

Franska regeringen i lobbyarbete – vill se att övriga toppligor ställs in

I tisdags meddelade Frankrike att fotbollssäsongen är över.
Nu vill den franska regeringen att övriga toppligor i Europa fattar samma beslut, rapporterar Le Parisien.

I går, tisdag, höll Frankrikes premiärminister Edouard Philippe ett tal till nationen där han meddelade att den franska fotbollssäsongen var över till följd av coronaviruset. LFP, Ligue de Football Professionnel (den franska ligaorganisationen) har ännu inte bestämt hur de ska göra med uppflyttning respektive nedflyttning. Ett sådant beslut väntas komma först i maj. 

Nu rapporterar Le Parisien att den franska regeringen, med president Emmanuel Macron i spetsen, inte vill att någon av Europas övriga toppligor ska starta upp säsongen på nytt – det vill säga ligorna i Spanien, Italien, Tyskland och England.

ANNONS

Enligt sajten ska Frankrikes idrottsminister, Roxana Maracineanu, ha inlett samtal med de övriga nationerna för att de ska vidta samma åtgärder som fransmännen har gjort. Maracineanu ska redan ha pratat med de italienska och tyska politikerna och väntas prata med den spanska idrottsministern i morgon, torsdag.

Utöver Frankrike har även Nederländerna ställt in sin säsong. På fredag kommer frågan på nytt lyftas i Italien – hur de ska gå tillväga – och på torsdag väntas Angela Merkel meddela hur det blir med fotbollen i Tyskland.

Publicerad 2020-04-29 kl 21:34
Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Sportpaketet består av Telia Play Sport, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto