POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

"Galningen" kan bli ny Marseilletränare

Foto: AP

Marcelo Bielsa

Marcelo Bielsa har blivit lockad av Olympique de Marseilles svåra utmaning: att ta tillbaka klubben till att utmana om ligatiteln. Han sägs nu förhandla om att bli klubbens nya huvudtränare.

Det är RMC Sport som skriver att den argentinska fotbollsidealistfanatikern Marcelo Bielsa, också kallad "Loco Bielsa" (galningen Bielsa), har kommit så långt i diskussionerna med Olympique de Marseille, att klubben nu ska ha erbjudit honom ett kontrakt för att bli deras nya huvudtränare från och med i sommar.

Bielas tidigare assistent Claudio Vivas ska ha bekräftat att kontakterna mellan Olympique de Marseille och Bielsa är ”mycket avancerade”, enligt RMC Sport. Svaret från Bielsa ska komma antingen denna eller nästa vecka, samtidigt som även Paraguay och Marocko ska har erbjudit jobb som förbundskapten för respektive länder.

Det som gör Olympique de Marseille till en attraktiv klubb för Bielsa är att de har lovat honom full makt på transfermarknaden, och även att presidenten Louis-Dreyfus ska pumpa in pengar för nyförvärv. Det skulle i så fall betyda att den nuvarande sportchefen Anigo antingen får ett jobb i ungdomssektionen eller sparkas.

Bielsa sägs under de senaste veckorna ha studerat Ligue 1 i allmänhet och OM i synnerhet, och ska redan ha gjort upp en plan för vilka förändringar han behöver göra. Han har även varit på plats i staden för att bland annat kolla in träningsanläggningen. Just det hårda trycket från supportrarna ska inte ha fått Bielsa att backa undan, utan det ska snarare trigga honom ännu mer.

Bland övriga kandidater så sägs det att André Villas-Boas och Mauricio Pochettino tackade nej, samt att Quique Sanchez Flores och Luis Enrique ses som reservalternativen. Det verkar som att Olympique de Marseille verkligen vill ha en iberoromanskt talande tränare nästa säsong. 

Publicerad 2014-04-07 kl 14:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå