POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LIGUE 1
1v

Ghoddos bryter tystnaden efter Fifas dom: "Krossade mig"

Foto: Bildbyrån.

Saman Ghoddos blev avstängd och dömd till drygt 40 miljoner kronor i böter.
Nu talar Amiens-anfallaren ut om Fifas dom.
- Hur ska jag kunna betala över 40 miljoner kronor?, säger han till Aftonbladet

Det var i slutet av augusti som Fotbollskanalen kunde berätta att Östersunds FK skulle bestraffas hårt för den uteblivna flytten för Saman Ghoddos till spanska Huesca. I ett mejl till Fotbollskanalen skrev Fifa att Östersund straffade med ett transferförbud. Dessutom dömdes Ghoddos, solidariskt tillsammans med ÖFK, att betala omkring 40 miljoner kronor i böter till den spanska klubben. Dessutom blev Ghoddos avstängd från allt spel i fyra månader. Ghoddos och ÖFK överklagade därefter båda domen till rottens skiljedomstol, Cas.

Ghoddos har därefter inte velat uttala sig om domen, men bryter nu, i en intervju med Aftonbladet, tystnaden. 

- Det tog så lång tid att smälta. Det krossade mig. Jag var så ledsen. Jag önskar inte det här min värsta fiende. Jag var verkligen långt nere på botten. Många försökte peppa mig sa: "tänk på spelare som är långtidsskadade. Hur ledsna de är och hur mycket de måste kämpa". Jag förstod vad de menade, men jag är inte skadad. Jag är hur frisk som helst. Jag är i bättre form än någonsin. Jag kan inte jämföra det här med en skada, säger han till tidningen. 

Ghoddos har under tiden han varit avstängd fortsatt att träna. Han menar att det har varit ett stort test för honom, främst mentalt. Anfallaren har bland annat fått hjälp av sin tränare i Amiens Luka Elsner med vad han ska träna på under tiden han är avstängd. 

Ghoddos berättar samtidigt att han inte vet hur han ska kunna betala boten. Han har inte så mycket pengar och överklagade därmed bara boten, inte avstängningen. 

-  För mig är det inte realistiskt. Jag har också överklagat det, som sagt, med hjälp av min advokat. Vi får se vad som händer. Men det är inte realistiskt och jag har överklagat böterna. Jag vill dock vara tydlig med jag inte överklagade avstängningen. Den accepterade jag. Det beror på att annars hade jag kunnat åka på en avstängning på fyra månader vid ett senare tillfälle. Så jag tog den nu så att den aldrig mer skulle kunna komma. Jag accepterade avstängningen, men inte böterna, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

- För jag har inte ens pengarna! Hur har de tänkt egentligen? Hur ska jag kunna betala över 40 miljoner kronor? Men jag vill inte kommentera det mer just nu eftersom vi har överklagat.

Ghoddos berättar också att han har samma syn på ÖFK som tidigare. Han har inget "agg" mot klubben. Ghoddos avstängning gäller fram till den 28 december. Han berättar i intervjun att det betyder mycket för honom att kunna få spela matcher igen. 

Publicerad 2019-11-05 kl 22:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå