Ghoddos inbytt och målskytt – poängräddare för Amiens på stopptid

Ligue 1

Saman Ghoddos är tillbaka i spel efter sin höftskada.
Med tio minuter kvar av Amiens möte med Marseille blev han inbytt – och tryckte dit kvitteringen på stopptid.

Amiens Saman Ghoddos missade mer eller mindre hela höstsäsongen då han blev avstängd från allt spel i fyra månader. Detta då han – tillsammans med Östersunds FK – straffades hårt av Fifa efter den uteblivna flytten till spanska Huesca.

I början av januari var Ghoddos tillbaka i spel igen när Amiens tog emot Montpellier i Ligue 1. I den matchen fick 26-åringen spela 70 minuter men därefter följde ytterligare ett par veckors frånvaro från planen på grund av en höftskada.

I slutet av februari var dock Ghoddos åter tillbaka i spel när Amiens tog emot Metz, då fick den tidigare ÖFK-spelaren 45 minuter på planen. Och i dag, fredag, fick Ghoddos hoppa in med tio minuter kvar i bortamötet med Marseille.

Gästerna var då i underläge med 2-0 men reducerade med sju minuter kvar av full tid. På stopptid höll sig därefter Ghoddos sig framme på Arturo Calabresis inlägg och skickade in kvitteringen – och skrev därmed slutresultatet till 2-2.

26-åringens kvittering var en viktig sådan, då Amiens är nästjumbo i tabellen med fyra poängs marginal upp till säker mark.

Publicerad 2020-03-06 kl 23:35