POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE
2v

Ghoddos om nya positionen, landslaget och debutåret: "Absolut inte nöjd - men nu är jag hungrig"

Foto: Bildbyrån.

Saman Ghoddos har avslutat sin första säsong i Amiens.
Redan nu tar han sikte på nästa.
- Jag är otroligt hungrig, säger anfallaren till Fotbollskanalen.

För snart ett år sedan sålde Östersunds FK, efter många turer och lika många men, Saman Ghoddos till Ligue 1-klubben Amiens. Där inledde den iransk-svenske anfallaren starkt och efter sju omgångar stod han noterad för två mål och två assist. Men sedan dippade det.

Amiens bytte spelsystem och Ghoddos blev förpassad till kanten. Spela han fick han dock. Men ju längre säsongen led desto mer tröt krafterna. Den tidigare Syrianska- och Trellborg-spelaren hade inte fått någon ledighet på nästan ett år och i slutet av sitt första år i utlandet var han sliten.

- Man brukar ju säga att det finns en anpassningsår. Men det ville jag absolut inte nöja mig med; att bara kolla på. Jag ville spela och göra så många matcher som möjligt. I början gick det ändå ganska bra med mål och assist direkt. Sedan kom den här perioden, som många är ganska trötta på att höra om nu, att jag blev ganska trött för att jag inte hade fått vila någonting. Det var allt från Europa League med Östersund till svenska cupen och sedan till VM och sedan direkt från VM till allsvenskan och sedan därifrån till Amiens. Det tog på kroppen och på psyket. Så jag började gå ned med mig och spelade inte lika bra, i alla fall inte som jag ville, säger Ghoddos till Fotbollskanalen.

Inte heller under vintern när det var uppehåll i ligan fick Ghoddos tid till rehabilitering. Då befann han sig i Förenade Arabemiraten för att spela asiatiska mästerskapen.

- Det blev full rulle där också. När jag kom tillbaka därifrån kände jag mig faktiskt ganska fräsch. Fast jag inte fick vila kände jag mig mer fräsch än när jag åkte dit. När jag kom tillbaka fick det bra igen, de två, tre matcherna. Men sedan blev jag sliten igen och sedan kom blindtarmen på det; att jag var tvungen att operera blindtarmen. Så det var upp och ned, höga toppar och djupa dalar, summerar Ghoddos.

Men trots att 25-åringen var ordinarie, bara hade ett par matchers skadefrånvaro, är han ändå inte helt tillfreds.

- Jag är inte nöjd, det är jag absolut inte. Men nu är jag hungrig igen och ser väldigt mycket framemot det här året. Jag får en ordentlig försäsong med Amiens och med ett helt nytt tränarteam. Det ser väldigt spännande. Jag är otroligt hungrig inför den här säsongen.

I ÖFK spelade du ofta som central anfallare medan du i Amiens fick en hel del speltid som ytter. Hur var det?
- Ja, det har också varit tuff. Jag kom hit för att spela ganska centralt, vilket jag gjorde i början. Det var då jag gjorde målen och assisten. Men sedan började jag spela på kanten för vi började spela med en annan formation. Den formationen för ett lag som ligger i botten är väldigt tuff och ingenting jag är van vid. När vi försvarade var jag nästan vänsterback. Om jag tränaren säger att jag ska göra det så kommer jag göra det, men det är ingenting jag är van vid. Det var också något nytt för mig.

Ni låg i botten, vilket du kanske inte var helt van vid från Östersund, hur upplevde du det?
- Det är tufft. Det är helt nytt perspektiv. Nu var det inte den här fina fotbollen som man har i Östersund, utan det var verkligen kriga för sitt liv. Och då blev det den fotbollen också, kämpa om första- och andrabollen. Det är inget man är van vid, men man får bara försöka anpassa sig. Jag fick göra det också.

Utanför planen har han kommit tillrätta med allting utanför planen och Ghoddos är nöjd med tillvaron.

- Jag trivs jättebra. Det är en väldigt familjär klubb. Det är en liten stad med väldigt trevliga människor. Språket är kanske lite jobbigt, för fransmännen håller väldigt hårt i sitt språk. De vill inte prata eller lära sig engelska.

Hur går det för dig med franskan?
- I början tog jag en lektion i veckan på en till två timmar. Det gick bra. Men sedan åkte jag till asiatiska mästerskapen och vi kan säga att jag glömde pappret hemma.

Sedan förra årets VM har också Ghoddos återkommande varit uttagen i det iranska landslaget. Nu genomgår dock landslaget lite av en förändring.

- Carlos Queiroz som var förbundskapten i åtta år slutat och det är lite synd. För han har verkligen satt grunden för landslaget, och landet till och med. Han har förbättrat jättemycket. Nu har vi en ny tränare i Marc Wilmots och han verkar jättebra. Jag har inte riktigt fått träna med honom. Det har bara varit ett läger sedan han tog över och det var i juni, det missade jag. Jag har inte riktigt fått hälsa på honom och lära känna honom.

Samtidigt som Ghoddos har siktet inställt på nästa säsong har det ryktats om att han kan få en nygammal lagkamrat. För två veckor sedan uppgav brittiska Sky Sports att ÖFK-spelaren Hosam Aiesh intresserar Amiens. Det är dock ingenting som Ghoddos har kännedom om.

- Nej, faktiskt ingenting. Jag har jättebra kontakt med Hosam och han har varit extremt bra i allsvenskan. Jag tycker han förtjänar att ha flera klubbar efter sig, sedan skulle det inte förvåna mig om Amiens.

Hade det varit kul att bli lagkamrat med honom igen?
- Det hade varit jätteroligt. Jag kan hans kvaliteter utan och innantill. Jag hade haft det lätt och jag tror han hade haft det lätt om han kom hit.

Publicerad 2019-07-04 kl 17:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå