Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Gourcuffs 18:e skada på fem år – fortsätter karriären i England eller Italien?

Foto: SCANPIX

Yoann Gourcuffs fragila kropp har hindrat honom från att ta steget till att bli bland de största spelarna. I helgen åkte han på sin 18:e skada under tiden i Lyon, och nu talar inget för att han blir kvar när kontraktet går ut i sommar.

Han blir 29 år i sommar, men frågan är hur länge Gourcuff orkar återhämta sig från skador. Sedan han anlände till Lyon sommaren 2010 så har han aldrig fått kontinuitet på grund av skadorna. Floppstämpeln finns kvar: även om han fortfarande levererar starka insatser när han väl hinner komma i form, så har han sammanlagt kostat över en halv miljard kronor och de insatserna kommer bara ett fåtal gånger per säsong.

Senast kroppen orkade med 90 minuter var för 14 månader sedan, trots att Lyon i somras tog in ett nytt läkarteam vars specialuppgifter inkluderade att försöka fixa Gourcuff.

Mot OGC Nice i helgen tog han ett skott, men förstörde låret och gick av planen utan att säga ett enda ord till någon, hans 18:e skada på knappt fem år. På Lyons officiella hemsida skriver de nu att han blir borta i en månad, men bör hinna tillbaka för att spela de avslutande matcherna, om han inte får ett nytt bakslag.

Kontraktet värt 50 miljoner per år, exklusive bonusar, går ut i sommar, och France Football spekulerade nyligen i att Rennes lär försöka få hem honom, precis som de försökte för knappt ett år sedan. Gourcuff spelade i Rennes' akademi och A-lag innan han såldes till AC Milan.

Gourcuffs rådgivare menar dock, enligt RMC, att en flytt utomlands också är ett alternativ.

- Detta är ofattbart. Ända sedan i lördags har folk ringt mig. De vet hur talangfull Yoann är. De som följer fotboll säger "Detta är inte möjligt".

- I Bordeaux gjorde han fantastiska saker, men det funkar inte längre. Folk vill veta varför maskinen har gått sönder, men klubbar i Italien och England har kontakt med mig.

Publicerad 2015-03-24 kl 16:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons