Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Här är rekordet Zlatan kan slå idag

Foto: Scanpix

Zlatan Ibrahimovic jagar Sven Rydells målrekord i landslaget.
Snart har han också gjort flest mål av alla svenskar i europeiskt ligaspel – någonsin.

Zlatan Ibrahimovic har gjort 48 mål i landslaget. De två senaste kom mot Portugal i VM-playoffet i november 2013. Sven Rydell har rekordet på 49 mål i den svenska landslagströjan. Ibrahimovic har flertalet gånger nämnt rekordet och det finns ingenting som inte tyder på att han kommer bli den bästa svenska landslagsmålskytten någonsin.

Det tar inte slut där. Efter PSG-stjärnans tre mål mot Valenciennes har han nu gjort 225 ligamål utanför Sverige. Exakt samma siffra stannade Gunnar Nordahl på efter sina säsonger i Milan (210 mål) och Roma (15 mål).

Under lördagen möter Zlatans PSG ligakonkurrenten Bastia och då kan Zlatan Ibrahimovic bli den svensk som gjort flest mål i ligaspelet utanför Sverige.
– Utan tvekan så är det jättebra gjort av Zlatan och han är väl den största vi haft, men det är inte dumt av gubben var tvåa, skrattar sonen Thomas Nordahl när han pratar med fotbollskanalen.se.

Gunnar Nordahl var en firad hjälte i Italien – och i synnerhet i Milan. Han vann skytteligan i Serie A fem gånger mellan 1950 och 1956. Ibrahimovic har vunnit skytteligan i Italien två gånger, 2009 och 2012.
– Det är så svårt att jämföra mellan olika tider. Fotbollen har förändrats så mycket och det beror på vilken generation du vänder dig till, pappas generation är ju snart död. Samtidigt är det massmediala intresset så mycket större nu, säger Nordahl.

Vad säger du om bedriften?
– Jag är den förste att erkänna Zlatans storhet, det är bara att gratulera. Nu har han uppnått ett mål till, säger Nordahl.

Än så länge delar alltså Gunnar Nordahl och Zlatan Ibrahimovic på posten som bäste målskytt i de europeiska ligorna. Men snart lär Zlatan stå ensam på tronen – kanske redan idag.

Zlatan Ibrahimovics mål i ligaspelet:
Ajax (01-04): 35 mål.
Juventus (04-06): 23
Inter (06-09): 57
Barcelona (09-10): 16
Milan (10-12): 42
PSG (12-nu): 52

Totalt: 225 mål.

Publicerad 2014-03-08 kl 08:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons