Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Hasse Backe hyllar Beckhams övergång: "Zlatan kommer bli väldigt nöjd"

David Beckham är klar för PSG.
TV4:s expert Hasse Backe tror på succé.
- Zlatan kommer uppskatta hans precisa passningar, säger Backe.

Hasse Backe har stött på David Beckham flera gånger under de senaste åren. Dels som motståndare när New York Red Bulls mött LA Galaxy, dels i samma All Star-lag. Nu är den engelske superstjärnan klar för PSG och TV4:s fotbollsexpert tror att det är perfekt för Zlatan Ibrahimovic.
- Han har kanske inte samma ben som tidigare, men i ett lag som PSG som brukar ha ett större bollinnehav är han väldigt skicklig på att skapa ytor till sig själv för att slå avgörande passningar. Jag tror han kan göra bra ifrån sig där, annars skulle han inte ge sig in i det, säger Hasse Backe.

- Zlatan kommer bli väldigt nöjd med precisionen i passningsspelet från Beckham. Det är något Zlatan kommer uppskatta. Det kan bli två spelare som verkligen kan hitta varandra.

Hur ser du på att han valde PSG?
- Det är en överraskning, men samtidigt har jag följt honom på nära håll i MLS i tre år. De två sista säsongerna var han väldigt tongivande. Visst, MLS är en sämre liga än den franska, men Beckham är oerhört vältränad, en fenomenal passningsspelare och livsfarlig på fasta situationer, säger Hasse Backe.

- Jag tränade honom i fyra dagar inför All Star-matchen mot Manchester United och jag blev oerhört imponerad av  vinnarinstinkten och att han är professionell i allt. Han var oerhört förberedd i allt han gjorde och det var en fröjd att ha honom i träning. Jag är mäkta imponerad av honom, av hans ledaregenskaper, att han är väldigt hungrig och att allt handlar om att vinna. Det räckte att se fyra, fem träningar för att se hur oerhört förberedd han är hela tiden. Han går alltid till träning för att bli utmanad och för att leverera något.

Varför tror du att han valde PSG?
- Svårt att säga. Det beror på vad han har haft för alternativ. Men jag tror att ligan kan passa honom. Den är inte så fysisk som Premier League som många kanske trodde att han skulle hamna i. Det är klokt att komma till ett lag som gör en jättesatsning. Han kommer till en bra omgivning. Han har nog tänkt mycket i de banorna.

Publicerad 2013-01-31 kl 16:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons