POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

Helena Costa skyller på Clermont - vill ersätta med ny kvinnlig tränare

Den första kvinnliga huvudtränaren på elitnivå har lämnat redan innan debutmatchen, och enligt Helena Costa själv så handlar det om att Clermont Foot sköts amatörmässigt

I en artikel hos portugisiska A Bola berättar nu Helena Costa om varför hon avgick som tränare för Clermont Foot efter en och en halv månad i klubben. 

Klubben köpte spelare som hon inte hade godkänt, och hon fick veta om värvningen när klubbsekreteraren skickade en lista för medicinska tester. Klubbpresidenten Claude Michy ska heller inte svara på hennes meddelanden, och hon har varken fått reda på när försäsongen startar eller hur utformningen av den skulle vara. När hon krävde ett möte så ställde Michy först upp, men avbokade det dagen innan och varken han eller sportchefen svarade på Costas frågor.

Costa har under de senaste veckorna försökt få en kontinuerlig kontakt med ledningen, men utan ett positivt resultat. Under mötet där hon sa upp sig som huvudtränare ska sportchefen ha erkänt att han gjorde en del misstag, men klubbpresidenten Michy vägrade erkänna felen. Enligt Costa själv var det inte pressen utifrån, utan Clermont Foots beteende, som fick henne att avgå.

- Jag beklagar helomvändningen. Det här var inget plötsligt eller oväntat, utan snarare en serie händelser över en längre tid. 

- Det var ett antal händelser som ingen tränare skulle acceptera. 

Michy har inte svarat på artikeln från A Bola, men menade på Costas avskedspresskonferens att det inte fanns någon rationell anledning till att Costa avgick som tränare, och lämnade med en sexistisk kommentar.

- Hon är en kvinna, de är kapabla att få oss att tro många saker.

- Jag är inte den enda mannen som har lämnats av en kvinna.

Även den tidigare tränaren Régis Brouard lämnade klubben efter att han inte hade kunnat komma överens med Michy. Enligt Sport.fr sa han då följande:

- Jag lämnade klubben av sportsliga skäl. Clermont spelar nästa säsong i Ligue 2, det är det viktigaste, men jag har en känsla av att det är stökigt och att vi hade kunnat göra det bättre.

Clermont Foot ska nu inte bara ersätta fyra till fem nyckelspelare som lämnar för större klubbar, utan också ta in en ny tränare. Enligt L'Équipe funderar Michy på att anställa en ny kvinna som huvudtränare: den snart 40 år gamla Corinne Diacre, som idag tränar Soyaux och var en av huvudkandidaterna till att ta över Lotta Schelins Lyon. Diacre spelade 121 landskamper för Frankrike.

Publicerad 2014-06-25 kl 15:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå