Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Hult på ny position i Frankrike

Foto: SCANPIX

Den vana vänsterkantsspringaren Niklas Hult har nu bara ett par veckor kvar innan Ligue 1 drar igång. Hans start i Frankrike har dock varit i en central mittfältsposition, och konkurrensen tyder på att han kanske har sin närmaste framtid där.

OGC Nice har under försäsongen ändrat formationer. 4-3-3, 4-2-3-1, och 3-5-2 har använts av tränaren Claude Puel för att testa på VM-trenden med taktiskt flexibilitet. Det är dock en konstant som har funnits för nyförvärvet Niklas Hult: i samtliga tre försäsongsmatcher har han spelat på centralt mittfält.

Inför försäsongen var det annars en fråga om vänsterback eller vänsteranfallare för Hult, men då den egna unga akademispelaren Jordan Amavi har gjort succé som vänsterback så fanns det bara vänsteranfallet kvar – och där har Nice en av sina stjärnor i Éric Bauthéac.

Hult har dock fått beröm för sin positiva spelstil, sin arbetskapacitet, och stundom även sin bollbehandling när han har spelat, även om han slog en misslyckad pass som ledde till PSG:s 2-0-mål i gårdagens träningsmatch.

Hult höjde sig dock i matchen, och tillsammans med den 18-åriga centrala mittfältskollegan Vincent Koziello var han en av de bästa i Nice. Nice har tre träningsmatcher kvar – Brentford, Norwich, och Barcelona – innan de sätter igång Ligue 1-säsongen med en hemmamatch mot Toulouse. Även om Hult har gjort starka insatser under sin första tid i Frankrike så förväntas han i dagsläget starta Ligue 1-premiären på bänken.

Publicerad 2014-07-24 kl 09:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons