POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

Hult presenterad i Nice: "Lockades av spelfilosofin"

Foto: Bildbyrån

Antalet svenskar i Ligue 1 är nu uppe i tre stycken, efter att Niklas Hult blivit officiellt klart för OGC Nice. Idag presenterades han inför media och supportrar.

Idag presenterades Niklas Hult som ny spelare för OGC Nice. Presskonferensen skedde i klubbens officiella souvenirshop, och även den unga belgiska mittfältaren Julien Vercauteren presenterades som nyförvärv. På plats var både OGC Nices klubbpresident Jean-Pierre Rivière och tränaren Claude Puel, och efteråt fick Hult och Vercauteren signera autografer och trixa med bollen inför supportrarna.

Den tidigare Elfsborgsspelaren Niklas Hult, som har spelat två landskamper, kostade enligt franska medier 7,2-7,3 miljoner kronor och signerade ett avtal på tre år. Han får ta tröjnummer 13, som tidigare har burits av bland annat den nuvarande klubbstjärnan Valentin Eysseric och André-Pierre Gignacs kusin Jacques Abardonado.

Hult gav även en längre intervju till klubbens hemsida.

- Jag lockades av spelfilosofin, det här laget utvecklar en vacker fotboll. Jag såg många matcher och jag gillade verkligen det. De vill spela offensivt, de vill ge en bra show. Detta är också ett lag som förlitar sig på att unga spelare utvecklas. Det är sant att säsongen var komplicerad, men bortsåg man från resultaten så såg man en hel del kvalitet i laget.

Hult definierade sig både som ytterback och yttermittfältare, och pratade gott om hur tränaren Puel hade beskrivit planerna både för hur han ska utveckla Hult och hur klubbens framtid ser ut. Puel erkände tidigare i en intervju att han upptäckte Hult när scouterna var i Sverige för att kolla in en annan spelare, förmodligen Oscar Hiljemark. 

Hult konkurrerar primärt om speltid med vänsterbacken Timothee Kolodziejczak och vänstermittfältaren Éric Bauthéac, som båda är givna i startelvan, tillsammans med akademiprodukten och den franska U20-landslagsspelaren Jordan Amavi. Hult anser dock att han gjort rätt val.

- Den franska fotbollen är kanske mer fysisk och snabbare. Framgångsrika spelare i Sverige tenderar att lämna för Holland. Ligue 1 är enligt mig ett steg högre upp. Det skrämmer mig inte, utan jag ser det här som en bra utmaning.

Hult kan endast några korta fraser på franska, men hans flickvän bodde tidigare i Paris och han själv siktar på att ta lektioner så fort som möjligt. Lagets första inplanerade träningsmatch är mot Bordeaux den 12:e juli, och OGC Nice ska även möta Barcelona i genrepet den 2:a augusti. Helgen den 8-10 augusti är det nämligen Ligue 1-premiär, och OGC Nice börjar med en hemmamatch mot Toulouse.

Publicerad 2014-06-27 kl 16:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå