POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LIGUE 1

Hyllas efter nya målen: "Poolparty och jetlag - inget stör Zlatan"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Det var inte bara Zlatan själv som drog paralleller till den omskrivna Las Vegas-resa efter sin två mål i går. Även den franska pressen hakar på.

Tydligast är det i L’Equipe som på sin förstasida gör en ordlek, ”Les AS de Vegas”, vilket betyder ungefär ”Las Vegas ess”. Tidningen summerar segermatchen mot Rennes (4-0) med: ”Trots att man är mästare, trots spelare som varit på utflykt till Las Vegas i veckan, så gör PSG sitt jobb”.

Zlatan skrev i sin app efter matchen ”Viva Las Vegas”, som svar till sin kritiker. L’Equipe avslutar sin matchrapport med att medge att ”Ibra tycks vara en effektivitetsgaranti, åtminstone innanför landets gränser. Med titeln säkrad, och vare sig han varit på pool party i Las Vegas eller på jakt i Sverige, så fortsätter backar i Frankrike att få lida”.

Liksom L’Equipe noterar Le Parisien att Zlatan nu med 34 mål och tre matcher kvar, kanske inte når  Josip Skoblars rekord på 44 Ligue 1-mål under en säsong. Men Carlos Bianchis andraplats på 37 mål är inom räckhåll.


Och så var det där med resan. ”Efter paus lugnade Ibrahimovic de som trodde att tidsskillnad skulle kunna påverka en så skickligt underhållen mekanik”, skriver Le Parisien.

Tillsammans med sin gamla vapendragare Maxwell fick svensken högst betyg – och ytterligare en önskan från omklädningsrummet om en fortsättning.

– Om det bara vore upp till mig så skulle jag ge nya kontrakt till båda två, för jag tycker det är stora spelare och det är svårt att hitta kvaliteter som deras i dagens fotboll, sa Thiago Motta.

– Fast det är inte jag som bestämmer. Men som medspelare, absolut, jag skulle ge dem nya kontrakt eftersom det är två spelare som fortfarande kan hjälpa Paris SG att vinna titlar.

Se Zlatans två mål mot Rennes i spelaren ovan.

FAKTA

Betyg

Maxifoot (8,5 av 10): ”Zlatan gled med sitt 149:e och 150:e mål ifrån ytterligare i PSG:s skytteligatopp genom historien. Legendarisk!”.

Le Parisien (8): ”Han hade uppenbarligen kommit över sin jet lag riktigt bra”.

L’Equipe (8): ”Las Vegas eller ej, jet lag eller ej, Zlatan är trogen sig själv. Svensken fortsätter att vara en makalös tävlingsmänniska, glupsk i sin jakt på mål och strålkastarljus”.
RMC Sport: ”Svensken har nu gjort 34 mål och slagit 14 målpass på 28 matcher. Tillräckligt för att få huvudet att snurra.

Publicerad 2016-04-30 kl 08:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå