Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE
13v

Johansson om comebacken: "Känslomässigt speciellt"

Foto: Bildbyrån.

Jakob Johansson skadade sig allvarligt - men är nu tillbaka.
Han fick i förra veckan två inhopp för nya klubben Rennes. 
- Det var känslomässigt speciellt, säger han till Fotbollskanalen. 

Jakob Johansson, 28, sköt för snart ett år sedan Sverige till VM i Ryssland, drog av främre delen av korsbandet i play off-returen mot Italien på San Siro och missade festen när Sverige gick till kvartsfinal i mästerskapet. Det var då. 

Johansson var i förra veckan äntligen tillbaka på planen igen, nu för nya klubben Rennes och gjorde ett inhopp på 13 minuter i 2-0-förlusten mot Astana i Europa League. 

- Det var lite speciellt. Jag trodde nog inte att mitt första inhopp i återkomsten skulle komma på konstgräs, men det fungerade bra. Jag hann inte påverkas så mycket av det, då jag inte var på planen så länge, men det var känslomässigt speciellt. Det var första matchen jag var tillbaka på allvar efter elva månaders frånvaro, så det kändes jätteskönt ur den aspekten, säger han till Fotbollskanalen. 

Var du känslosam efteråt?
- Nja, jag är inte den känslomässiga typen. Jag har inte reflekterat så mycket över det. Hela den här resan med skadan och operationen har skett i olika steg fram till i dag, vilket gjort att jag inte reflekterat över varje tidpunkt. Nu har jag tränat fullt i ett par månader och sedan gjorde jag någon match med reservlaget, blev uttagen i truppen och nu fick jag hoppa in. Det är i sådana fall många olika steg som man skulle ha blivit känslosam över. Däremot var det naturligtvis jättekönt att vara tillbaka på allvar och att man nu känner att man närmar sig formen man hade innan. 

Han kände heller ingen oro över att skada sig igen i comebacken på planen. 

- Jag har faktiskt känt mig väldigt lugn hela tiden. Jag förstår vad folk pratar om när man säger att man är orolig och det är förstås en annorlunda känsla, som kanske påverkar lite omedvetet, men jag har aldrig gått runt och haft någon rädsla över att knät inte håller, att det ska vara svagt och att samma sak ska hända igen. Jag har känt mig ganska fri. 

Förra helgen fick han dessutom ytterligare ett inhopp, den gången med åtta minuter kvar av matchen i 2-1-segern mot Monaco i ligan. Det var en efterlängtad seger för Rennes efter fyra matcher utan tre poäng. 

- Verkligen! Vi hade en lite tyngre period och tappade poäng med en del förluster, så det var jätteskönt att vara med och vända på den trenden. Jag hoppade bara in i slutet, men det var kul att vara en del av det och nu gäller det att fortsätta på den vägen. Jag hoppas på att kunna vara ännu mer delaktig i det hela nu, säger han. 

Johansson är nu även redo för att ta plats i lagets startelva. 

- Ja, det ska jag vara. Det är förstås tränaren som bestämmer, men det finns inga medicinska anledningar till sätta stopp för det. Jag har redan spelat ett par 90-minutare med reservlaget och någon träningsmatch, men vi får se. Det var kul att få hoppa in och nu hoppas jag på mer speltid framöver. 

Johanssons Rennes ställs härnäst den 21 oktober mot Saint Etienne i ligan och därefter den 25 oktober mot Dynamo Kiev hemma i gruppspelet i Europa League. Rennes är efter nio omgångar elva i tabellen i Ligue 1. 

Publicerad 2018-10-12 kl 18:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons