Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Johansson om sommarflytt: "Har en bra dialog med Blåvitt"

Jakob Johansson uppges vara överens med Blåvitt.
Mittfältaren håller sig till att parterna har en bra dialog.
- Mer än så kan jag tyvärr inte avslöja, säger han till Fotbollskanalen. 

Jakob Johansson åkte i september i fjol på en ny korsbandsskada. Då gick nog tankarna för många tillbaka till hösten 2017. 29-åringen sänkte då Italien och sköt Sverige till VM i Ryssland, men missade sedan mästerskapet på grund av en korsbandsskada. Då var skadan i vänster knä, medan det nu rör sig om höger knä. Därmed är också sommarens EM i fara för mittfältaren, även om det nu går framåt i rehabiliteringen.

Johansson berättar att han fortfarande tränar individuellt alternativt med andra skadade spelare i Rennes, men att han tror sig kunna vara tillbaka i full träning i april. 

Jag har varit ganska noggrann med att inte sätta upp mål för att förhasta processen, men det är absolut inte orimligt. Om jag fortsätter som jag gör nu är det inte alls omöjligt att vara tillbaka i full träning i april. Det är nog snarare planen ur medicinsk synvinkel. Planen är att fortsätta att stegra träningen, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Mittfältaren tänker dock inte på sommarens EM, även om han är mer positivt inställd nu till att spela än vad han var vid samma tidpunkt inför VM 2018. 

- Jag kan inte säga att jag tänker på det, då det är väldigt lite jag kan göra. Jag kan naturligtvis påverka min rehab, men det är svårt att sia om matchträning och sådär innan sommaren. Jag är ganska mycket uppe i min egen rehab nu i stället för att fundera över hur sommaren kommer kan bli. 

Johansson har samtidigt ett avtal med Rennes som går ut i sommar och kan möjligen vara aktuell för en comeback i IFK Göteborg då. GT uppgav i början av januari att 29-åringen "med största sannolikhet" kommer att skriva på för Blåvitt i sommar och en vecka senare kom Expressen med nya uppgifter om att parterna är muntligt överens. 

ANNONS

Johansson berättar i sin tur att han har en bra kontakt med den allsvenska klubben.

Jag har väl inget nytt att tillägga i den diskussionen mer än vad jag har sagt tidigare. Vi får se vad som händer. Jag har sagt hela tiden att jag har en bra dialog med Blåvitt och sedan får vi se vad som händer, men det är kul att folk ser det som positivt om jag kommer hem.

Johansson har ännu inte fört någon dialog med Rennes om sin framtid i klubben och vet inte när och om sådana samtal kommer att föras. 

- Det har hänt ganska mycket i klubben här, då presidenten fick gå för någon vecka sedan och det är han man normalt sett har den kontakten med, så jag vet inte om vi kommer att föra en dialog om vad som händer härnäst. Det är också en speciell situation när jag är skadad, men vi får se när jag är tillbaka i full träning och säsongen lider mot sitt slut.

ANNONS

Är Blåvitt nummer ett om du lämnar Rennes i sommar?
- Jag ska inte rangordna någonting, men jag har sagt från början att Blåvitt är ett hett alternativ och att jag inte stänger några dörrar. Blåvitt är alltid hemma, men sedan får vi se vad som händer. Mer än så kan jag tyvärr inte avslöja.

Vad är det som lockar med att flytta hem till Blåvitt?
Det är flera aspekter. Blåvitt är alltid Blåvitt och det är ju hemma, både på ett personligt och fotbollsmässigt plan. Det är Blåvitt, Göteborg, västkusten, det är hemma där man har sina nära och kära. Jag känner fortfarande många i klubben och det är ett intressant läge som Blåvitt är i fotbollsmässigt, då det har hänt väldigt mycket i klubben senaste två åren. Det har skett stora förändringar, så det är en spännande resa, där klubben är mitt inne i en process och det är kul att se vart den leder. 

ANNONS

Expressen skrev ju att ni är överens. Är ni det eller förnekar du det?
- Vad det gäller min kontakt med Blåvitt kan jag varken förneka eller bekräfta någonting. Jag har kontakt med Blåvitt, men exakt hur den dialogen ser ut nu vill jag inte gå in närmare på, men vi har en bra dialog. 

Johansson har 23 mål på 197 matcher med Blåvitt på meritlistan. Därefter lämnade han sommaren 2015 för en tre år lång sejour i AEK Aten som under sommaren 2018 slutade med flytt vidare till Rennes och Frankrike. 

Publicerad 2020-02-25 kl 12:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto