Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Kaos i franska ligan: Supporter hängde från räcke

Tumult på läktaren i Nice.

Stolar kastades – och St Etienne-supportrarna fick evakueras.

Det var i Ligue 1-mötet mellan Nice och St Etienne på söndagen som mycket av efterspelet kom att handla om tumultet på läktarplats.

Enligt brittiska The Guardian började oroligheterna redan en timme innan avspark då bortalaget St Etiennes supportrar avlägsnade sina stolar och kastade dem med sikte på motståndarfansen. Enligt tidningen ska ordningspersonal misslyckats med att ha lugna ner skaran, varpå polis tog sig in på bortasektionen – och eskorterade bort de uppemot hundra St Etienne-supportrarna från arenan.

På bilder från tumultet syns bland annat en man som hänger från räcket på det övre etaget på arenan och efteråt var det hårda ord från båda lägren:

- Jag är arg, jag accepterar inte vad som hände i eftermiddag. Jag förstår inte fans som kommer till en arena och förstör allting. Ingen klubb är immun för en sådan incident och vi behöver alla tänka på lösningar, säger Nice president Jean-Pierre Rivère till franska L'Equipe.

- Jag är ledsen över vad som hände i eftermiddag. Jag tänker på de skadade och är besviken för våra fans som inte gjorde något men som ändå inte kunde se matchen, säger St Etiennes dito, Roland Romeyer

Matchen vanns av St Etienne med 1-0 efter mål av Mevlüt Erdinc

Publicerad 2013-11-24 kl 19:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons