Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Kaos i Marseille som polisanmäler de egna supportrarna: ”Diktatur”

Foto: AP

Turbulent tid i Marseille.

En klubb som polisanmäler en grupp supportrar som har startat en Facebookgrupp? Olympique de Marseille har en jobbig period just nu. 

Med åtta omgångar kvar ligger Olympique de Marseille på sjätte plats i tabellen, med tio poäng upp till Champions League-plats. Jakten på en ny tränare fortsätter, med Southamptons Mauricio Pochettino som det hetaste nya namnet för stunden, men annars handlar det mesta om att reda upp kaoset för klubbpresidenten Vincent Labrune. 

Sportchefen och den tillfälliga huvudtränaren José Anigo ska ha tröttnat på spelarnas attityd, och har sagt att spelarna ”gör honom galen”. Vissa spelare har fått nästan 200 000 i böter sedan början på säsongen på grund av festkvällar och dålig attityd. Vad en journalist på RMC Sport har noterat är att klubben hade en helt annan ståndpunkt för bara fyra månader sedan.

- När (den tidigare tränaren) Élie Baup sparkades sa Labrune att det inte var spelarna det var fel på, utan tränaren. Idag får vi höra att det är spelarnas fel.

Detta trots att klubben presterar sämre och nu tar färre poäng per spelad match än vad de gjorde när Baup var huvudtränare. 

Att ledningen i Olympique de Marseille lever i sin egen bubbla bekräftades när klubben valde att polisanmäla en 19-åring och hans kompisar som hade startat en Facebookgrupp som uppmanade folk att sjunga om Anigos avgång och vifta med vita näsdukar under matcherna. Polisen tog in gruppen till förhör, men ska inte väcka åtal.

Olympique de Marseilles ledning har kallats för ”en diktatur”, och några supportrar som hängde upp en anti-Anigo-banner riskerar att stängas av från matcherna.

Den stora frågan är dock vilken roll Anigo kommer att få nästa säsong. Han var tänkt att återgå till att vara sportchef, men enligt La Provence har han fått minskat inflytande på transfermarknaden. Istället är det presidenten Labrune, med begränsade fotbollskunskaper, som har hjälpt till att agera med nyförvärv. Det spekuleras i att Anigo antingen ska vara sportchef, ungdomsansvarig, eller få vila nästa säsong. Han ska dock få fortsätta att vara huvudtränare resten av säsongen.

Källor: La Provence, L'Équipe, Le Parisien, France Football

Publicerad 2014-03-26 kl 15:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons