Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

FRANKRIKE

Kiese Thelin stannar i Bordeaux - ”Att vinna U21-EM var att betala ett högt pris”

Foto: SCANPIX

Den skadade hälen och U21-EM gjorde att Isaac Kiese Thelin i praktiken förlorade ett år hos Bordeaux. Den dyra anfallsvärvningen får nu en chans till och klubben bad honom därför att inte åka till OS, enligt Sud Ouest.

Isaac Kiese Thelin var med i bruttotruppen till OS, men inte i den slutgiltiga. Till Sud Ouest berättar han nu att det beror på att han kom överens med Bordeaux att han behövde den här försäsongen med laget, samt att den nya tränaren Jocelyn Gourvennec säger att han räknar med Kiese Thelin.

- Det var mycket skönt att höra. Det var en svår situation eftersom det är OS, men det skulle göra att jag missar början på säsongen.

- Det här är första gången på tre år som jag kan ha en normal försäsong.

Det var problem med hälen som gjorde att hela förra säsongen blev förstörd. Problemet började redan innan U21-EM 2015, men då försökte han spela på i flera månader.

- När jag lämnade förra sommaren för att åka till U21-EM så sa jag genast till coachen (Håkan Ericson) att jag hade ont, att jag inte kunde spela. Han bad mig att prova i alla fall, att bita ihop.

- Att vinna U21-EM var att betala ett högt pris.

I januari i år tog han en spruta och vilade. Han försökte ändå spela i tio matcher under hösten för Bordeaux.

- Ja, det är sant, men jag led. Jag betalade priset för att lära mig att spela med smärta.

Nu har klubben bestämt sig för att behålla Kiese Thelin den här säsongen, trots ett rykte om lån till SC Bastia. Anfallaren pratar om att det handlar om att bevisa sig nu.

- Jag är säker på att jag kan göra bra saker här. Jag har ett långt avtal. Jag vill stanna här och visa att jag är en bra spelare. Hittills har allt utvecklats mycket långt ifrån min högsta nivå.

Samtidigt finns det goda möjligheter att få mycket speltid om han presterar. Gourvennec ska spela 4-4-2 och stjärnanfallaren Cheick Diabaté har lämnat. Det gör att Bordeaux i dagsläget bara har ett fåtal anfallare i truppen och Kiese Thelin fick spela i första träningsmatchen mot Pau.

- Jag är glad att höra tränarens formation. Det är det här jag föredrar, jag gillar att spela med en annan anfallare för att kunna kombinera.

Publicerad 2016-07-15 kl 19:00
FRANKRIKE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER