Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

FRANKRIKE

Kiese Thelins tränare försvarar efter hårda kritiken: "Anpassa laget till nya spelprofilen"

Foto: Scanpix

Hård kritik från de egna supportrarna och från media efter den dyra flytten från Malmö FF till Bordeaux, men huvudtränaren Willy Sagnol försvarar ändå Kiese Thelin, och menar att han behöver mer tid för att hitta fysiken och få alla att anpassa sig.

På Twitter och forum var det hårda ord mot Isaac Kiese Thelin under helgen. Den svenske anfallaren har haft en svår start i Bordeaux, trots att han fått starta samtliga fem matcher, och många supportrar talar inte bara om acklimatiseringsproblem, utan också problem att sticka ut med fysik, målskytte, och spelförståelse.

Kiese Thelin fick bara en trea i betyg hos L'Équipe för prestationen mot Rennes, där man brukar säga att en femma är svagt godkänd på en tiogradig skala, men tränaren Willy Sagnol försvarar honom, enligt Goal.

- Isaac är en spelare som jobbar mot försvararna. Det är upp till oss att anpassa oss till vår nya spelprofil i laget. Det är viktigt att ha ett djup i matcherna.

- Glöm heller inte bort att Isaac knappt spelade fotboll mellan sent oktober till början på januari.

Sagnol tror också på en snabb upphämtning, inte bara på grund av en stadigt förbättrad fysik, utan också för attityden.

- Detta är en spelare som jobbar på till slutet, som inte har något emot att jobba. Det är de här värdena av självuppoffring som vi vill visa upp.

Publicerad 2015-02-23 kl 19:29

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER