Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Kritiserade PSG:s biljettpriser - stängs av i tre år

PSG fortsätter att stänga av och blockera supportrar. Den här gången är det en supporter som klagat på de höga biljettpriserna, och som har blivit avstängd i tre år och fått sitt säsongskort uppsagt.

Under de senaste fyra åren har biljettpriserna i PSG ökat med 100 procent. Det har fått supportrarna att visa missnöje. I gårdagens match mot AS Monaco började en supporter att sjunga ramsor mot ledningen, vilket innebar att han blev utslängd och nu blir avstängd från Parc des Princes i tre år.

Han sjöng motsvarande "Biljetterna är för dyra, supportrarna är arga", men sedan går uppgifterna isär om han sjöng något mer efter att ordningsvakterna hade tagit honom. Enligt honom själv gjorde han inte det, men en PSG-anställd säger att han även sjöng om klubbpresidenten Nasser Al-Khelaïfi med vulgära ord som enklast översätts "go f*ck yourself".

Några hundra personer tog upp låten om biljettpriserna innan PSG-personalen kom dit för att lugna dem.

Sedan tidigare har PSG fått hård kritik för det höga antalet avstängda supportrar. I somras fick klubben betala skadestånd till en supporter som hade blivit felaktigt avstängd, och klubben ska även ha haft ett system där de skrev ned supportrar de trodde kunde skapa problem, något som var olagligt. I en cupmatch mot Nantes nyligen blockerades 150 PSG-ultras att komma in på Parc des Princes, utan att få någon motivering. En allt mer vanlig metod hos PSG-personalen.

I en intervju hos Le Monde berättade Nicolas Hourcade, supporterspecialist på ett universitet i Lyon, om PSG:s hårda supporterstrategi.

- Målet är att ha en jämn publik som är konsumenter, som betalar och som inte ger kritik mot institutionen. PSG:s ledare kämpar inte hårt bara mot våld, utan också mot invändningar. De vägrar supportergrupper, eftersom en grupp skulle kunna utveckla fristående idéer. De vill ha enskilda kunder med hög köpkraft.

Publicerad 2015-03-05 kl 16:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons