Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE
35v

Landslagsmålvakten avvaktar förlängning: "Finns lite intresse"

Foto: Bildbyrån.

Karl-Johan Johnsson kan i sommar lämna Ligue 1. 
Han väntar på rätt anbud - och avvaktar förlängning. 
- Det finns lite intresse, alltid en start, säger han till Fotbollskanalen. 

Den svenske landslagsmålvakten Karl-Johan Johnsson, 28, slutför i helgen sin andra säsong som förstemålvakt i Guingamp i Ligue 1. Han berättade i början av februari för Fotbollskanalen att han kan tänka sig en flytt i sommar om rätt anbud dyker upp, men att det även kan bli ytterligare en säsong i Guingamp. 

Nu berättar målvakten att det finns intresse, men ännu inget som är konkret. 

- Jag hade faktiskt ett snack med tränaren i går och det är väl lite liknande som senast. Vi får se vad som händer och om det ploppar upp något, så får man ta ställning till det då. Annars får man spela i Guingamp nästa säsong och då tar vi det därifrån. Vi är spända inför framtiden, säger Johnsson till Fotbollskanalen. 

- Än så länge finns det inget konkret, men det finns lite intresse i varje fall, så det är alltid en start, fortsätter han. 

Johnsson har två år kvar på sitt kontrakt med Guingamp, vilket innebär att det ska till en försäljning vid en flytt. Dessutom vill klubben förlänga målvaktens kontrakt om han i slutändan bestämmer sig för att stanna i föreningen. 

- Det är väl både och (om han vill förlänga). Om jag stannar, så vill de gärna att jag ska förlänga med i varje fall ett år. Som det ser ut nu får vi dock ta en diskussion då. Vi har inte diskuterat det ännu eller kommit så långt. Jag stänger absolut inga dörrar, medan de mer tyckte att det var en säkerhet för mig och för familjen. De menar att det spelar mindre roll om man har två eller tre år kvar på kontraktet. Vi får ta det då om man kommer till den situationen, säger han. 

Vilket anbud skulle locka dig?
- Det är jättesvårt. Man har lärt sig att man inte kan välja klubbar eller länder. Man får helt enkelt ta det som dyker upp. Det är lite speciellt för målvakter också, då det kanske inte finns fem, sex klubbar som skriker efter ens signatur. Det är kanske en, två klubbar som slåss om dig och i mitt fall har det varit en klubb varje gång. Det är klart att det finns drömmar om Premier League och Bundesliga, men jag kan också tänka mig att gå till en större klubb i Frankrike. Det skulle vara roligt att testa på en större klubb, säger han.  

- Det ska ändå vara ett bra bud eftersom att vi har bra förutsättningar här. Planen är som en green och rankas som en av de bästa ligan. Dessutom ska vi få en helt ny träningsanläggning, bara för oss, som skulle kosta runt sju eller åtta miljoner euro. Vi har fått se lite bilder på hur det kommer att se ut och det ser riktigt fint ut. Det är en väldig bra klubb att kunna utvecklas i och det är ju en sådan miljö man vill vara i, speciellt när man kommit in så bra som man ändå gjort, fortsätter han. 

Hur skulle du ställa dig till att bli andremålvakt i en större klubb?
- Ja, det hade man väl kunnat kanske, men det får man ta då beroende på var man går. Nu känner jag ändå att man är i den åldern där man helst vill spela, men samtidigt blir man inte yngre med åren och då spelar även ekonomin in. Om du går till en större klubb kan man också få bättre lön, så det är många grejer som spelar in, säger han.

Johnsson blev under måndagskvällen uttagen i den svenska VM-truppen och avslutar till helgen säsongen med Guingamp mot Toulouse i Ligue 1. Laget säkrade tidigt nytt kontrakt i serien och är placerat på elfteplats i Ligue 1. 

Publicerad 2018-05-17 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons