Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Lens på väg tillbaka till Ligue 1 - ägaren siktar på "Monaco-satsning"

RC Lens ser ut att göra som AS Monaco. En tidigare storklubb med några svåra år i Ligue 2, men där ägaren har lovat bästa möjliga investeringar om laget tar sig upp.

Lens är en av Frankrikes mest populära klubbar, och trots att man nu är inne på sin tredje raka säsong i Ligue 2 så har klubben den här säsongen haft ett publiksnitt på imponerande 28 400 åskådare. Klubben har även visat sina stora ambitioner när de valde att anställa den tidigare PSG-tränaren Antoine Kombouaré som ny huvudtränare i somras.

Just nu ligger Lens på uppflyttningsplats i Ligue 2, och skulle de gå upp till Ligue 1 till nästa säsong så har den nya ägaren Hafiz Mammadov berättat att man funderar på att göra en stor satsning. Mammadov kommer från Azerbajdzjan och säger själv att han har skapat sin förmögenhet genom att transportera olja på uppdrag från regeringen, men det har hela tiden funnits misstankar om korruption.

Trots att Mammadov hittills inte har spenderat några stora summor på transfermarknaden, och trots att klubben i januari fick ett tillfälligt köpförbud på grund av att Mammadov hade slarvat med administrationen, så har han nu sagt att det ska spenderas.

- RC Lens ska bli världens bästa lag.Vi måste ta oss tillbaka till Ligue 1. Vi siktar på att bli bäst, och vi borde investera. Om vi kommer kunna göra värvningar liknande Ibrahimović och Falcao? Ja, varför inte. Om det behövs så kommer vi att göra det.

Mammadov har även investerat i Porto och Atlético de Madrid, och det återstår att se hur hårt som han kommer att hålla sitt ord. Lens-supportrarna har hittills inte tagit hans ord på fullt allvar, de förväntar sig stora investeringar i sommar, men inga enorma affärer i samma klass som Falcao.

Publicerad 2014-01-23 kl 18:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons