Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Lyon prisad som Frankrikes bästa akademi - se listan

Den prestigefulla utmärkelsen som Frankrikes bästa akademi gick till Lyon, som under säsongen 2013/2014 gav speltid till 16 akademiprodukter i A-laget. 

Det franska akademisystemet är noga beräknat och väl strukturerat, och varje år får klubbarna i Ligue 1 och Ligue 2 en rankingpoäng på hur väl de sköter sitt arbete. Listan är det franska fotbollsakademiförbundets officiella och vanns bland annat av Rennes under sex raka år.

Klubbarna får poäng för antalet akademispelare som hamnat i andra klubbar, hur många minuters speltid de har gett till egna akademispelare under säsongen, hur många ungdomslandslagsspelare de har, samt kvaliteten på skolan och akademin.

Årets överlägsna etta är Lyon som fick 5661 poäng, att jämföra med tvåan Rennes på 4059. Den stora förändringen var att tidigare toppbaserade Sochaux föll rejält på listan, och att Ligue 1-nykomlingen Metz tar deras plats.  

AS Monaco, Paris SG, Metz, Montpellier, RC Lens, och Bordeaux ligger på runt 2600-3100 poäng, och resten av Ligue 1 har mellan 1400 och 2100 poäng. De enda undantagen är Thonon Gaillard (50), vars akademi är nystartad, och Reims (596), som dock vann Frankrikes största ungdomsturnering i maj.

Frankrikes tio bästa akademiklubbar

1. Lyon
2. Rennes
3. AS Monaco
4. Paris SG
5. Metz
6. Montpellier
7. RC Lens
8. Bordeaux
9. Sochaux
10. Auxerre

Publicerad 2014-07-07 kl 12:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons