Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

”Lyons Messi” har gjort sitt landslagsval: ”Jag gjorde ett misstag”

Foto: Scanpix

Frankrike kommer under EM 2016 att ha möjlighet att ta ut Lyons nya stortalang Nabil Fekir. Dribblern med rötter från Algeriet var nära att välja det nordafrikanska landet, men ångrade sig för att spela EM på hemmaplan.

- Jag ser på Nabil på samma sätt som Barcelona ser på sin lilla vänsterfotade argentinare som de är starkt beroende av. Det här är min Messi.

De stora orden kommer från Lyons klubbpresident Jean-Michel Aulas, som har fått se Nabil Fekir vara en av Ligue 1:s bästa spelare under säsongen. Från att ha varit i en perifiriroll förra säsongen är Fekir nu uppe i elva mål, sju assist, och fem fixade straffar i ligaspelet. Den 21-åriga dribblern har dock haft hård mediabevakning eftersom han kunde välja att spela landslagsfotboll för både Frankrike och Algeriet.

Nu är dock valet klart. Det ryktades länge om Algeriet, och Fekir var själv inne på den linjen, men det blir Frankrike, säger han själv i en lång intervju med L'Équipe.

- Frankrike är mitt val. Jag pratade med förbundskapten Deschamps, som var väldigt övertygande.

- Min pappa hade velat se mig välja Algeriet, men jag är en fotbollsspelare, och det är jag som är på fotbollsplanen. Det kommer att bli Frankrike och det beslutet kommer inte att ändras. Jag är väldigt fäst vid det här laget. Jag vill se till så att det inte finns någon tveksamhet här. Jag har tagit ett beslut, och det gäller.

Fekir blev förra veckan uttagen till Algeriets trupp, vilket han själv tar på sig som ett misstag från hans sida då han berättade för Algeriets förbundskapten Gourcuff att han inte hade tagit ett beslut.

- Jag ringde honom för att berätta att jag ännu inte hade tagit något beslut. Jag skulle inte ha ring honom, jag gjorde ett misstag. Jag var under press.

Han har ryktats till bland annat Manchester City och Arsenal. En övergång skulle dock försvåras av att Fekir har kontrakt till 2019, och att han diskuterar ett nytt kontrakt med Lyon. Dessutom vägrar Aulas att sälja om det inte kommer inte ett fantasibud, säger han i en intervju med Metro.

- Han är inte till salu. När någon inte är till salu så kan priset verka galet. Nabil, precis som Alexandre (Lacazette) och de andra, kommer inte att säljas.

Publicerad 2015-03-10 kl 16:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons