Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Lyons supertalangs udda val: väljer Algeriet, men spelar för Frankrike?

Foto: Scanpix

Lyons senaste akademistjärna Nabil Fekir kan göra något udda val. Enligt rapporter ska han välja att representera Algeriet på landslagsnivå, men kan göra träningslandskamper för Frankrike innan det.

Ingen hade förväntningar på honom inför säsongen, men Nabil Fekir har gjort stor succé i Lyon. Lyonsupportersajten Jurynho har honom som säsongens näst bästa spelaren, efter Alexandre Lacazette, och 21-åringen har ryktats till bland annat Arsenal och Liverpool.

Fekir har gjort en U21-landskamp för Frankrike, men måste nu ta ett val kring landslag: Frankrike eller Algeriet. Fekir själv säger att han redan har gjort ett val som "inte var baserat på känslor", men inte vilket valet är. Det är här som uppgifterna går isär.

Le Buteur och 20 Minutes skriver att Fekir förmodligen väljer det franska landslaget, bland annat eftersom förbundskaptenen Didier Deschamps älskar Fekirs spelstil.

Den algeriske journalisten Maher Mezahi menar dock att Fekir mycket väl kan bli uttagen i den kommande A-landslagstruppen för Frankrike, men att han sedan kommer att representera Algeriet i en situation som är "mycket komplicerad". Även Echorouk TV har kommit med ett liknande påstående.

Deschamps kommer att ta ut sin nästa landslagstrupp den 19:e mars. Så länge Fekir inte spelar tävlingslandskamper för något av landslagen så har han möjlighet att byta.

Publicerad 2015-03-05 kl 18:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons