POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

Maktkrig i Monaco - vill ha Zidane som tränare

Foto: AP

Zinedine Zidane

Ett maktkrig i Monaco gör att Claudio Ranieri ser ut att få byta jobb i sommar. AS Monaco vill ersätta honom med Zidane, något som förmodligen stannar vid en vilja istället för en realitet.

L'Équipe rapporterar att det pågår en maktkamp i AS Monaco, som betyder att den nya sportrådgivaren Luis Campos och spelaragenten Jorge Mendes, båda två från Portugal, försöker att ta makten från den italienska duon Claudio Ranieri och Riccardo Pecini. Det är en viktig duell som kan avgöra vilken riktning AS Monaco kommer att ta under de kommande åren.

Det verkar som att portugiserna kommer att vinna, vilket innebär att klubben fortsätter att värva spelare från Jorge Mendes klientlista med hjälp av den ryska ägaren Dmitry Rybolovlevs pengar. Det kommer också betyda att Monaco förmodligen gör sig av med både Ranieri och Pecini. Pecini är redan på väg bort från klubben och sägs istället jobba för Sampdoria nästa säsong.

Profilen på en ny tränare ska inkludera erfarenhet och en förmåga att hantera egon. Det ryktades om att drömnamnet var Portugals förbundskapten Paulo Bento, men han skrev igår på ett nytt kontrakt med det portugisiska fotbollsförbundet. Istället är det Zinedine Zidanes namn som sticker ut.

Zidane sa i en intervju i januari att han kände sig redo att ta sig an huvudansvaret i en storklubb, till skillnad från i Real Madrid där han är assistent åt Carlo Ancelotti. Zidane ska vara på Rybolovlevs önskelista, men ses ändå som ett orealistiskt alternativ. Jorge Jesus (Benfica) är ett annat namn som nämns, tillsammans med Rysslands förbundskapten Fabio Capello som dock nyligen skrev på en förlängning till 2018.

Publicerad 2014-04-10 kl 13:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå