Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Marseille bryter med Evra - avstängd i sju månader

Foto: TT.

Patrice Evra stängs av från allt Europaspel i sju månader - och får sparken av Marseille. Under fredagskvällen meddelade Uefa att försvararen stängs av fram till den sista juni nästa år efter att han sparkade en supporter mot huvudet. 

Det var inför Marseilles Europa League-match mot portugisiska Vitória de Guimaraes, som franske vänsterbacken Patrice Evra sparkade en Marseille-supporter mot huvudet efter att han blev trakasserad av de egna supportrarna under uppvärmningen.

Därefter stängde Marseille av 36-åringen och isolerade hans lön. 

Under fredagskvällen kom beskedet att Evra stängs av fram till sista juni 2018 och får betala 10 000 euro i böter för skandalscenen och kort därefter meddelade Marseille att klubben bryter vänsterbackens kontrakt. 

Marseille meddelade även att beslutet att säga upp kontraktet var ömsesidigt, då även Evra kände att det vore svårt att komma tillbaka och spela för klubben efter händelsen.

Evra har däremot möjlighet att spela inhemsk fotboll för en annan klubb, då han bara är avstängd från spel i Uefas turneringar - Europa League och Champions League. 

Franska FA har ännu inte tagit beslut om ett möjligt straff. 

Publicerad 2017-11-10 kl 17:44
Annons
Annons
Annons