Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Marseille kan köpas upp av saudiaraber – klubben förnekar

Foto: AP

Marseille

Är Olympique de Marseille nästa franska klubb att få en stor investerare? Inte, säger klubbens ägare, och bekräftar även att ekonomin är stabil, trots att det inte finns utrymme för stora spelarinvesteringar.

De senaste dagarna har bland annat La Provence skrivit om att Olympique de Marseille är till salu, och att personer från Saudiarabien är intresserade av att köpa. I en lång intervju på klubbens officiella hemsida förnekar Olympique de Marseilles ägare Margarita Louis-Dreyfus att en försäljning är nära.

- Det finns idag ingen trovärdig kandidat (att sälja klubben till). Jag kommer inte att ge klubben till någon som ger löften som de inte kan hålla. Det skulle vara en dödsstöt för klubben.

Margarita Louis-Dreyfus tvingades bli ägare när hennes make Robert dog sommaren 2009. Robert köpte år 1996 ett då konkurshotat Olympique de Marseille, och det har varit i familjens ägo sedan dess. Familjen nämns ofta som en av de mest förmögna i Frankrike som skulle kunna investera pengar i klubben för att komma närmare PSG och AS Monaco, men Margarita förnekar att hon har möjlighet att lägga ut stora summor.

- Robert skapade en stiftelse som är huvudägare i Groupe Louis-Dreyfus, men denna stiftelse ger inte mig eller mina barn någon rätt att använda koncernens tillgångar och resurser.

Pengarna ska bara användas om klubben hamnar i ekonomiska svårigheter. Louis-Dreyfus är ändå inte orolig för framtiden, och menar att det finns en långsiktig plan.

- Vi visste i somras att den här säsongen inte skulle bli enkel. Vi är inne i den första fasen av att få Olympique de Marseille att ha de bästa unga talangerna i Ligue 1.

Och ja, Robert Louis-Dreyfus var släkt med Seinfeldskådespelerskan Julia Louis-Dreyfus, som var hans kusin.

Publicerad 2014-03-20 kl 06:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons