Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Marseilles mardröm - blir hårt straffat av Fifa efter övertramp i samband med övergång

Ligue 1

Fifa straffar Marseille efter klubbens tillvägagångssätt i värvningen av Pape Gueye.
Den franska klubben får förbund att värva i två övergångssfönster, skriver Daily Mail.

Foto: Bildbyrån.

2020 värvade Marseille Pape Gueye från Watford, bara 17 timmar efter att han skrivit på för Watford från franska Le Havre. Spelaren hävdade att hans rådgivare hade lurat honom och trots att ett kontrakt med Watford hade skrivits på och registrerats hos det engelska fotbollsförbundet annonserade Gueye dagen efter att han skrivit på för Marseille.

Efter en infekterad saga lämnade Gueye Watford för Marseille och Watford fick en övergångssumma för spelaren. Men samtidigt började Fifa utreda situationen.

Nu har beslutet kommit: Fifa stänger av Gueye i fyra månader och Marseille får transferförbud de kommande två övergångsfönsterna som påbörjas i sommar. Spelaren, som för tillfället är med Senegal på afrikanska mästerskapen, och spelade så sent som under fredagen, får därmed inte fortsätta spela turneringen.

ANNONS

 

- Det var problem mellan Watford och Marseille i samband med en övergång och Fifa har stängt av honom, bekräftar Senegals förbundskapten Aliou Cissé enligt Daily Mail.

 

Enligt den Frankrike-baserade The Guardian-journalisten Jeremy Smith så kommer Marseille att överklaga beslutet och Watford kommer ta fallet till idrottens skiljedomstol, då de vill ha mer än de 25 miljoner kronorna som de fick i ersättning av Marseille för Gueye.

Gueye har spelat 61 matcher för Marseille, där han noterats för ett mål och två assist.

Publicerad 2022-01-15 kl 18:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto