Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Marseilles tränarlösning: två interimtränare

Foto: TT

Marseille har valt den ovanliga lösningen att ha två stycken tillfälliga huvudtränare som ska ta hand om laget resten av säsongen

Kaosklubben Marseille verkar vänta till sommaren innan de presenterar sin nya huvudtränare, och de hoppas fortfarande på Lucien Favre från Gladbach. Fram tills dess kommer nu sportchefen och den tillfälliga huvudtränaren José Anigo att få hjälp av Albert Emon, vars officiella titel blir assisterande tränare, men historiken säger att det lär bli ett delat tränaransvar mellan Anigo och Emon.

Emon kom till Marseille i slutet på 60-talet, då som 15-åring, och var i klubben i nästan tio år som spelare. Han hann med åtta landskamper för Frankrike, och spelade även för Monaco och Lyon.

Det här är femte gången som han får ett huvudtränaruppdrag i Marseille. Två gånger tidigare har han varit ensam ansvarig, bägge gångerna fick han sparken efter ungefär ett års tid, och det här är tredje gången som han går in som delad huvudansvarig. Han har även fått sparken från sin två tidigare tränaruppdrag, i Ajaccio och tredjedivisionslaget Cannes.

Det sägs att den stora anledningen till att Emon kom tillbaka till Marseille var för att Anigo inte orkar med att jobba fullt ut både med sportchefsjobbet och huvudtränarsysslan. Anigo fick förra veckan ta emot dödshot, vilket ska ha påskyndat processen att få in en medhjälpare.

Publicerad 2014-01-28 kl 18:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons