POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

Miraklet av Fabien Barthez – by med 650 invånare klara för Ligue 2

Foto: AP

Fabien Barthez under glansdagarna, som kanske fortfarande pågår

Fabien Barthez har fått upp en by med 650 invånare till Ligue 2. Avancemanget var så oväntat att de nu inte vet hur de ska lösa arenasituationen, enligt France Football.

I Luzenac har det aldrig bott över 1000 invånare, och idag ligger siffran nere på 650 invånare. Huvudförsörjningen i byn nära den spanska gränsen är en talkgruva som har 270 heltidsanställda, men nu är byns lag, Luzenac Ariège Pyrénées, klara för Ligue 2.

I helgen säkrade de nämligen det överraskande avancemanget, och klubbens VD Fabien Barthez drar nu i alla kontakter för att få ihop en spelartrupp som ska göra byn stolt. VM- och EM-hjälten Barthez har redan gjort kraftiga förbättringar i klubbens skadebehandlingar och värvningspolitik, och han ska vara öppen för att låna spelare från sin kompis Laurent Blanc i PSG inför nästa säsong. Klubbens president Jérôme Ducros sa i en intervju med 20 Minutes att avancemanget till Ligue 2 endast kom till tack var Barthez.

Det finns dock ett problem: arenan. Luzenac AP:s arena klarar inte av kraven och det kommer ta ett till två år innan allting är färdigställt. Tio mil bort har rugbylaget Stade Toulousain en arena, Stade Ernest-Wallon, som är aktuell, men Luzenac AP vill först undersöka möjligheten att hitta en annan arena som ligger närmare byn.

Klubben har haft en kontinuerligt utveckling. 1996 spelade de i sjättedivisionen Midi-Pyrénées, och har sedan dess kontinuerligt gått uppåt i seriesystemet. Förra säsongens tolfteplacering i tredjedivisionen Championnat National var klubbens näst bästa säsong genom tiderna. I dagens trupp finns Nicolas Dieuze (ex-Toulouse, nio säsonger som ordinarie i Ligue 1), Quentin Westberg (amerikansk målvakt med 4 Ligue 1-matcher), och den georgiska landslagsspelaren Amiran Sanaia.

Publicerad 2014-04-25 kl 17:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå