Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Monaco dementerar att man försöker sälja Falcao

Foto: AP

Falcao

Det finns en anledning till att "silly season " heter just så, och ibland blir det så fånigt att klubbar tvingas gå ut och dementera rykten. Som Monaco fick göra när Marca skrev att Falcao ville lämna

Spänn fast säkerhetsbältet, nu bjuds det på en rejäl svängom i silly season-karusellen, direkt från ett litet furstendöme på den franska sydkusten.

”Projekt” är modeordet numera när stora fotbollsspelare kommer till nya klubbar. De gillar ”projektet” nya klubben i fråga har på gång. Ofta består projektet i att en stenrik ägare pumpar in enorma pengar i klubben som precis presenterat spelaren som sin senaste prestigevärvning. Precis som med Radamel Falcao som istället för att gå till en av Europas storklubbar valde Monaco. En klubb med ett publiksnitt som inte hade imponerat i allsvenskan, men med fantastiska skattelagar.

Men det gnisslar på rivieran. Det talas om att Monaco måste rätta sig efter samma skattelagar som övriga Ligue 1-klubbar och helt plötsligt är ”projektet” inte så intressant längre.

Enligt spanska Marca vill nu Radamel Falcao, Monacos jättevärvning från Atlético Madrid, lämna klubben efter blott en omgång av den franska ligan. Tidningen anger skattefrågan i kombination med att nykomlingen Monaco (som hämtat in bland andra Abidal, Carvalho, Toulalan, Moutonho och James Rodriguez) inte värvat tillräckligt som anledning till att Falcao vill lämna.

Enligt Marca har Monaco nu erbjudit Falcao till europeiska storklubbar däribland Real Madrid, Chelsea och Manchester United. Real ska ha tackat nej för att koncentrera sig på Gareth Bale medan United tros vara intresserat om de säljer Wayne Rooney medan Chelsea pekas ut som favoriter till att värva colombianen, förutsatt såklart att de inte värvar Rooney (som den inte får enligt United) eller Samuel Eto’o.

Silly season I love you, but you’re bringing me down, som James Murphy hade sjungit om han skrivit en låt om just silly season istället för New York.

UUPDATERING: Och precis som James Murphy så blev Monaco lite illamående av den här turen i silly-karusellen. Under söndagen gick klubben ut och dementerade att Falcao ville lämna och underströk att colombianen hade ett femårskontrakt.

Publicerad 2013-08-18 kl 13:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons