Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Monaco får böta 140 miljoner - bröt mot FFP-reglerna

Foto: Scanpix

AS Monaco är nästa klubb att straffas av UEFA för regelverket kring Financial Fair Play. De fick dock ett klart mildare straff än PSG och Manchester City.

Säsongen 2013/2014 bröt AS Monaco mot UEFA:s Financial Fair Play-regler. Förlusten de redovisade var på drygt en miljard kronor, vilket var klart över gränsen som UEFA hade satt på minus 375 miljoner kronor.

Enligt Le Parisien har nu AS Monaco fått sin bestraffning. Av det 420 miljoner kronorna som AS Monaco har spelat in i UEFA-tävlingar den här säsongen så ska UEFA dra av 33 procent, det vill säga 140 miljoner kronor.


Inga begränsningar
Enligt Le Parisien finns det inga särskilda transfer- eller truppbegränsningar för AS Monaco nästa säsong, så länge de följer Financial Fair Play, till skillnad från straffen som gavs till PSG och Manchester City. 

Anledningen till att straffet inte var hårdare var för att AS Monaco har förändrat sin trupp så pass mycket och anpassat sig till regelverket. De har sålt James Rodríguez för 750 miljoner kronor och gjort sig av med andra högavlönade spelare som Éric Abidal, Falcao och Lucas Ocampos.

Publicerad 2015-04-24 kl 11:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons