Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Motta kritisk till Zlatans farväl

Foto: SCANPIX

Paris SG:s Thiago Motta tycker till. Den italienska veteranen beklagar att Zlatan Ibrahimovic lämnat PSG, tvivlar på att svensken kan ersättas och är missnöjd med klubbstrukturen.

I en intervju med La Gazzetta dello Sport får mittfältaren frågan om det fortfarande fattas PSG något för att tillhöra de riktigt stora, samt hur man ska handskas med Zlatans avsked.

- Det saknas en sportchef i PSG, som Leonardo (som hade den rollen i klubben 2011-2013, reds anm), och en effektiv struktur, modell Juve, svarar Thiago Motta, innan han fortsätter på frågan om lagets svenska stjärna, som nu lämnat klubben.

- Zlatans farväl är slutet på en era, men inga omvälvningar behövs i truppen. Zlatan är ett föredöme som professionell spelare. Vi förlorar en verklig ledare, som är på sin topp, jag är förvånad att man inte kunde komma överens om om en fortsättning.

På frågan om PSG ändå inte behöver en ny stjärna, någon som kan ersätta Zlatan, så är Thiago Motta tveksam om det är möjligt att ersätta svensken till fullo.

- Ronaldo och Neymar är stora spelare som gör skillnad på planen, men jag skulle verkligen vilja se om de kan uppträda som ledare för laget på det vis Ibra gjort. Annars kan laget ta ett steg tillbaka, menar Thiago Motta, och pekar på att i själva positionen på plan, där kan Edinson Cavani greppa sin chans.

Thiago Mottas kontrakt med PSG går ut nästa sommar, och 33-åringen vet ännu inte vad som väntar då.

- Som Ibra kommer jag att ha öppna sinnen. Om det känns bra kommer jag att fortsätta spela, i PSG eller någon annanstans. Annars studerar jag till tränare, säger Thiago Motta till La Gazzetta dello Sport.

Publicerad 2016-05-24 kl 12:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons