Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Mutade till sig ett resultat med vin – Marseillepresidenten misstänkt för penningtvätt

Foto: Scanpix

Den franska kaoscirkusen fortsätter. Igår greps personer hos Olympique de Marseille, misstänkta för felaktigheter i samband med övergångar, och i en annan utredning greps personer från Dijon, Caen, och Nîmes för eventuell matchfixning. 

Flera franska medier, bland annat L'Équipe, publicerar transkiberingar från de avlyssnade telefonsamtalen som ska ha skett mellan Nîmes' aktieägare Serge Kasparin och de klubbarna som han ska ha försökt att muta sig till.

Nîmes och flera andra Ligue 2-klubbar är idag misstänkta för att ha gjort upp matcher i våras, detta för att Nîmes skulle hålla sig kvar i ligan.

I ett möte med CA Bastia-ägaren Antoine Emmanuelli säger Emmanuelli att det blir svårt att få till ett resultat, och då kommer Kasparian med ett förslag om ”något annat” som i det här fallet handlar om en muta på knappt en halv miljon kronor. Matchen slutade 0-0. Det är oklart om pengarna betalades ut.

Till matchen mot Dijon ska Kasparian ha pratat med sin son, tredjemålvakt i Nîmes, om att Dijon ”definitivt” kommer lägga sig och att matchen är ”3000 procent deras”. Det är dock Dijon som vinner – och det med hela 5-1.

Den tredje matchen involverar det nuvarande Ligue 1-laget Caen. Caen och Nîmes hade bara två matcher kvar, och båda klarade sina säsongsmål (uppflyttning respektive stanna kvar) vid ett oavgjort resultat.

Det finns transkiberat material från när klubbarnas båda presidenter, Conrad och Fortin, pratar om att ett oavgjort resultat är att föredra och att Caen ska få en present.

Matchen slutar 1-1, och enligt France 3 ska det ha skickats vin från Nîmes till Caens omklädningsrum under matchen.

Samtidigt i Frankrike pågår också en utredning av en helt annan sort kring Olympique de Marseille-personers agerande i samband med tre stora övergångar: Samir Nasri till Arsenal, samt värvningarna av Souleymane Diawara och André-Pierre Gignac. Flera stora OM-personligheter, bland annat nuvarande klubbpresidenten Vincent Labrune, sitter fortsatt häktade.

Enligt La Provence ska betalningarna i samband med övergångarna ha gått felaktigt till. Ett exempel är i fallet med Gignac, där 11 miljoner kronor betalades ut till spelarens två företrädare, men en av de två företrädarna sägs vara en länk till den kriminell verksamheten.

OM-profilerna misstänkts för bland annat penningtvätt och missbruk av ett företags resurser.  

Publicerad 2014-11-19 kl 14:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons