POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE
2v

Nantes-tränaren sågar PSG inför cupsemin: "Amatörmässigt"

Foto: Bildbyrån.

Tänder orden från Nantes tränare Vahid Halilhodzic PSG inför lagens cupsemifinal på onsdag?
Han går hårt år PSG attityd mot Manchester United:
- Obegriplig, säger han enligt Le Parisien.

Nantes-tränaren Vahid Halilhodzic är frispråkig och en vän av disciplin. Det får honom att slå bakut när Paris SG:s sorti ur Champions League kommer på tal.

- Jag ska säga er en sak: PSG har Europas bästa trupp, nästan det bästa laget. Det var verkligen en bedrift av Manchester United överraskade. Jag var säker på att PSG skulle nå minst final, jag trodde de till och med skulle vinna Champions League, säger Halilhodzic, innan han vänder sig emot klubbens förberedelser.

- Det skedde något helt obegripligt. Det var uppträdandet innan matchen. Hur kan man acceptera att spelarna släntrar in på egen hand på arenan två timmar innan match? För att man vara vill vara dem till lags? PSG:s förberedelser inför matchen mot Manchester United var ett stort misstag. Det är ovärdigt en stor klubb. Det är amatörmässigt, obegripligt, säger Halilhodzic, och repeterar sistnämnda ord tre gånger för Le Parisien.

Halilhodzic, som själv både spelat i och tränat PSG för länge sedan, återkommer till ämnet när förändringens vindar inom fotbollen diskuteras.

- De stora klubbarnas utvecklas, men en del låter inte stjärnorna styra. Juventus är en referenspunkt. Cristiano Ronaldo är mindre av show där än han var i Real Madrid. Och nu pratar jag inte om PSG där man inte alltid vet vem det egentligen är som bestämmer, säger den 66-årige tränaren.

Själv försöker Halilhodzic peppa sitt Nantes med drömmar om final. Under måndagen visades bilder för laget på finalarenan Stade de France och på cuppokalen, ”för att skapa vilja, ambition och målmedvetenhet”, som tränaren uttryckte det enligt RMC Sport.

Det är annars inte mycket som talar för Nantes. PSG är storfavorit, spelar på hemmaplan och har hela 16 raka segrar mot Nantes i alla turneringar. Dessutom kanske framgångsmättnad hemma i Frankrike byts till hunger efter Halilhodzics utspel.

Publicerad 2019-04-02 kl 11:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå