Ligue 1

Det gick mot 0-0 mellan Lyon och PSG.
Då klev Neymar fram och fixade segern för huvudstadsklubben.

PSG kom till gigantmötet med Lyon med fyra raka segrar i ryggen. Men Lyon visade sig vara en svår nöt att knäcka för den franska huvudstadsklubben.

20 minuter in i matchen hade PSG ett fint läge att göra 1-0 genom Neymar. Men då stod Lyon-målvakten Anthony Lopes pall och räddade. Neymar hade ytterligare ett läge att bryta dödläget några minuter före halvtid, men inte heller den gången satte brassen bollen i nät.

Även i den andra halvleken var det PSG som förde spelet, men laget lyckades inte få hål på Lyon. Förrän i den 87:e minuten. Då fick Neymar, som befann sig i straffområdet, en passning av Angel Di Maria. Brassen vrickade lätt och skapade sig en yta. Sedan tryckte han till och satte dit 1-0 för PSG, vilket stod sig distansen ut. Målet var Neymars andra på två matcher.

Resultatet innebär att PSG alltjämt leder ligan, tre poäng för Angers, efter sex omgångar. Lyon är nia i Ligue 1.